2024. augusztus 21., szerda

Ma két vérnyomáscsökkentőt vettem be...

Egy ronda bejegyzés mára nem elég.Tessék itt a másik.

Nem tudom, ki a cég igazgatója. Nem tudom, él-e még az édesanyja, vannak-e családtagjai....de biztos csuklanak. 

Egyet tudok. 80 éves vagyok és életemben nem voltam tüntetésen. Most, ha lesz (remélem) az első sorban fogok menetelni.
Hát sokáig ezt már nem lehet tűrni.


A helyjegy megváltása nem kötelező

Tudjuk, hogy a helyjegy megváltása nem kötelező, de ha nem áll rendelkezésünkre előfordulhat még az is, hogy felszállunk a buszra, elfoglaljuk üres helyünket, majd valaki másnak át kell adnunk a helyünket. Furcsa az új szabályzat, tele buktatókkal és az utasok számára kényelmetlenségekkel.

A Volánbusz eddig hellyel-közzel normálisan működött. Azonban a helyjegy-mizériával rettentő nagy bosszúságot okozhatnak az utasoknak. A hírekben csak annyit olvashatunk, hogy nem kötelező a megváltása. De mi történik akkor, ha mi csak jegyet veszünk?

Na, innen figyelj !!!!!!!

Egy bejegyzés szerint, melyet a közösségi oldalán osztott meg egy felhasználó a Volánbusz 5 csoportra osztotta az utasokat. Új felszállási rend érvényes a végállomásokon:

· Először azok az utasok szállhatnak fel a buszra, akik a menetjegy, vagy bérlet mellé vásároltak 300 Ft-os helyjegyet a MÁV appban, vagy a jegypénztárban. Nekik a helyjegy szerinti ülést kell elfoglalni.

· Második csoportban azok szállhatnak fel, akik elővételben, vagy a jegypénztáraknál vásároltak menetjegyet, de nincs helyjegyük.

· Harmadik csoportba tartoznak azok az utasok, akik a járművezetőnél veszik meg a menetjegyet. A járművezetőnél helyjegy nem vásárolható.

· Negyedik csoport a bérlettel utazóké, ha nincs előre váltott helyjegyük.

· Ötödik, utolsó csoport az ingyen utazóké. Ők szállhatnak fel utoljára a végállomásokon.

Ezt az ötös listát a járművezető mondta el a tömegnek felszállás előtt. És mivel ezeken a járatokon tilos állva utazni, gyakran elő fog fordulni, hogy valaki lemarad a buszról annak ellenére, hogy van jegye, vagy bérlete, de nincs helyjegye.

Ha a végállomáson már mindenki felszállt és valaki helyjeggyel az utolsó pillanatban érkezik, úgy igényt tarthat a jegy szerint lefoglalt ülésre, bárki is üljön rajta. Szélsőséges esetben az is megtörténhet, hogy egy idős, helyjegy nélküli utas fel kell álljon átadni a helyét egy fiatalabbnak.

Eddig viszonylag rugalmasan és jól szervezetten működött a felszállás és az utazás a Volán járatain, mostantól ez megváltozott.

„Az egy dolog, hogy a helyjegy megváltása nem kötelező, ám ha nem rendelkezünk ilyennel, bizony előfordulhat még az is, hogy felszállunk a buszra, elfoglaljuk üres helyünket, majd valaki más érkezik és kiebrudal minket jogosan és akár le is maradhatunk a járatról. Rendkívül furcsa az új szabályzat, tele buktatókkal és az utasok számára kényelmetlenségekkel.”

4 megjegyzés:

  1. Akkor ez a rendelet nagyon új lehet. Én most júliusban utaztam utoljára a Volánbusszal, előtte júniusban, mikor Apukámhoz mentem.. Online vettük meg a jegyet, ki lehetett választani hogy hova szeretnék ülni. A felszálláskor azt mondta a sofőr, hogy először azok szálljanak fel, akiknek előre megváltott jegye van, a többiek pedig odaülhetnek, ahol hely van. Ez egy Budapest-Mohács járat volt, még sok ülőhely volt szabad. Én meg voltam elégedve, egy expressz járat volt, Szekszárdig meg sem állt.
    Most ezek szerint még helyjegyet is kell venni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát akkor a következő utazás előtt tájékozódjatok! Pl.itt is van néhány dolog: https://www.volanbusz.hu/hu/utazasi-informaciok/gyik/helyjegy Komolyan mondom, megáll az eszem....Még jó, hogy én már sehová nem utazom....

      Törlés
  2. Itt nagy cirkusz volt az ünnepek alatt, fel nem fért utasok, nyitva nem levő pénztár, stb. Ismét egy át nem gondolt kitalació, s ismét a rosszul járó utasok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amíg eltűrjük, addig ez lesz, vagy még rosszabb. Én már elhatároztam, hogy 80 évesen el fogok menni életem első tüntetésére, ha valaki megszervezi.

      Törlés