2024. augusztus 22., csütörtök

Újabb vészjelzés....

Sajnálom, hogy ilyen gyakran "Olvasd el" felszólítással kell kezdenem a bejegyzésemet, de szinte minden nap találok valami olyasmit, amitől "kiakadok" - amit szeretném, ha mindenki olvasna, tudna. Tegnap este pl. ez került a szemem elé:

https://gajatri.hu/az-elet-vedelmeben-a-magyar-erdokert/

"..Az üvegházhatású gázok kibocsátása, egyezmények ide vagy oda, sajnos nem csökken, hanem fokozódik. Az EU és az USA területén talán megtorpant, de csak amiatt tűnik így, mert Kínába és Indiába exportáljuk a környezetszennyezés jelentős részét. Az ablakon kidobott szemét azonban visszajön az ajtón: a bolygó fokozatosan melegszik, az időjárás egyre szélsőségesebb. Évente vannak sohanemlátott forró és aszályos nyarak, máskor pedig özönvízszerű esők árasztanak el itt-ott településeket. Ha végül kiszabadul a permafrostban megkötött metán – figyelmeztetnek a klímakutatók – az robbanásszerű éghajlatváltozást indít majd el az egész bolygón. Egyes kutatók úgy vélik, nagyjából 30 vetésünk és 30 aratásunk maradt, mielőtt megszűnik lényegében bolygó szerte a mezőgazdaság, és elkezdenek összeomlani világszerte a társadalmak..."

Kikerestem és megnéztem a Mecsekre vonatkozó térképet. Most vagy nem jól értelmezem a dolgot, vagy itt valami szörnyű tragédia készülődik....



Nem tudom mennyire látható, értelmezhető ez a térkép, de a fenti linken alaposabban is utánanézhet az akit érdekel...

"...a térkép pirossal fogja beszínezni azokat a területeket (lásd alább), ahol bontó, majd végvágást terveznek végezni a jövőben. Kékkel jelzi azt, ami természetvédelmi terület, és így erdészeti beavatkozás nem folytatható. Zölddel az örökerdőket, ahonnan lehet kitermelni fát, de csak annyit, és úgy, hogy az ökoszisztéma ne sérüljön. És sárgával vannak jelezve azok a területek, amit a későbbiekben örökerdőbe akarnak vonni, sajnos ezeken a területeken is folytat jelenleg az erdészet tar és végvágásos erdőpusztítást – annak ellenére, hogy ezek már védett, Natura 2000 területek...."

Nem nagyon tudok én ehhez a fenti, kimásolt szöveghez bármit hozzáfűzni...Olvassátok és gondolkodjatok el. Talán meg lehetne próbálni tiltakozni - de egy élet tapasztalata azt mutatja nekem, hogy sok értelme ebben az országban nincs...

Persze ettől függetlenül ugye van a "reményhal"....Tán tényleg él még....nem tudom....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése