2024. augusztus 20., kedd

Semmi különös...

 ...csak két egész jól sikerült kép a kertemből. Az egyiken már alszik a fáradt kis darázs, a másikon még dolgozik egy rokona...


A képeket alaposabban szemrevételezve fedeztem csak fel, hogy ezek nem egyformák, ugyan csíkos a potrohuk, de mégis különbözőek.... No, próbáltam meghatározni... A felső képen - azt hiszem - déli papírdarázs látható. 

https://hu.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9li_pap%C3%ADrdar%C3%A1zs 

De mivel 30 ezer fajta darázs van - egy idő után feladtam, hogy a másodikat meghatározzam... aztán mégiscsak addig erőlködtem, míg felfedeztem, hogy ez nem is darázs, ez egy zengőlégy....

https://hu.wikipedia.org/wiki/Zeng%C5%91legyek




Hurrá...Most akkor már nyugodtan alhatok...😃

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jó képeket csináltál a kis szorgoskodókról! A kerted is nagyon szép lehet, ebben a nagy melegben biztos bőségesen kapnak vizet tőled.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örültem ennek a két, valóban jól sikerült képnek...A kertem ?...Hát a kertem az autóbeállóval együtt jó ha 40m2 - de tényleg elég sok virágom van...Az viszont tény hogy reggel is, este is locsolok - nem sajnálom tőlük a vizet. legyen már nekem is valami luxusom :-)

      Törlés
  2. Micsoda illat lehet este nálad!A lustakisasszony már kinyitotta a szirmait?Mifelénk így hívták a csodatölcsért.Na meg estikének.Valójában az estike a görögviola,de midkettő este nyílik és pazar illatra van.
    Egyébként az előző hozzászólásomnál egyszer csak eltűnt az írás,nem tudom miért?Azért írtam még egyszer,mert nem volt mit folytatnom.
    Anci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (Valamiért "döglődik" ez a blogírás - nekem is vannak problémáim, szinte naponta...)Az én estikémnek nincs különös illata - vagy én nem érzem...Egyébként is valami nem tetszik neki, idén olyan apró magokat hoz, amilyent még soha.Nem értem...(lehet, rossz a föld??) ...bár tele van virággal.

      Törlés
  3. De érdekes, ez a zengőlégy. Eléggé hasonlít a darázsra, de mégsem az.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Töredelmesen bevallom, nem tudtam a nevét, a netről kerestem ki. Elsőre tényleg olyan mint a darázs, de nézd meg a fejét....csoda érdekes, olyan aránytalanul nagy.... (vagyis nem a feje, hanem a szeme...legalábbis azt hiszem...)

      Törlés