2024. augusztus 16., péntek

Csak hogy el ne felejtsük....


Az országos tisztifőorvos a HungaroMet előrejelzése alapján az ország egész területére vonatkozóan a korábban elrendelt  hőségriasztást 2024. augusztus 14-én 00.00 órától harmadfokúra emelte, és 2024. augusztus 18-án 24.00 óráig meghosszabbította - olvasható a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ oldalán. Az előttünk álló napokon sokfelé mérhetünk majd 35 fok feletti csúcsértékeket, és nem lesznek ritkán a 40 fok körüli maximumok sem.



4 megjegyzés:

  1. Nem tudom elképzelni, hogy vége lesz egyszer ennek a kánikulának! Már nagyon nehezen bírjuk mi is....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy hete ülök a légkondis lakásomban - és valami elmondhatatlan lelkiismeret furdalásom van ( O.K. nem vagyok én normális, de...) Folyton azokra gondolok, akiknek DOLGOZNI KELL ilyen hőmérsékletben, és akik semmit, se tényleg semmit nem tudnak tenni ellene, vagy önmaguk védelmére: pl. az állatok és a növények...MIért ???? Miért ? És nem kapok rá választ....(leszámítva a hivatalos és tudományosakat....de attól még semmi sem változik.)

      Törlés
  2. Ezt nem lehet elfelejteni mert érezzük a bőrünkön már a kissé elviselhetetlen állapotot! Olyan érzésem van hogy szinte semmit nem aludtam az éjjel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam is megborult az alvási rend, de - szerencsémre - én aztán akkor fekszem-kelek, amikor jólesik. Ma pl. 2-től fent voltam, és fél 6-kor még néztem az órát. Most mindjárt tíz...és az előbb ébredtem...teljesen szétesik a napom, mondhatnám az életem...Igaz, ma telihold volt és az engem mindig megzavar az alvásban....

      Törlés