2010. március 15., hétfő

Lazítsunk kicsit: Agyament órák

Két érdekességet találtam tegnap este „óra” tárgykörben. Fogalmam nincs, mi lesz a sorsuk, használja-e majd valaha is ezeket bárki, vagy hamarosan elfelejtődnek. Csak ezek kapcsán (is) elmerengtem, hogy milyen hihetetlen gyorsasággal változik körülöttünk a világ… A technika fejlődése naponta ezrével hoz olyan újdonságokat, melyeket látva szemed-szád tátva maradhat. Bár ez alábbiak azért nem ebbe a kategóriába tartoznak, de azért mégis érdekes elgondolások az idő méréséről, vagy egy óra gyakorlati hasznáról. Szegény Nagymamám… csak nézne értetlenül…(Egy hónap múlva lesz születésének 110 évfordulója.)

Timesphere

A Gideon Dagan által tervezett TimeSphere falióra a szuper minimál irányzatot képviseli, melyen a gravitációt meghazudtolni látszó piros M&Ms bogyó rója a köröket.
Macska számára elérhetetlen helyre szögeljük fel, mert gerjednek a golyóra.
Ára: 50 dollár (9900,- Ft)
(Csak zárójelben kérdem, szerinted hány órát „mutat” az óra ??? :- ) )
Night Sweat Alarm

Nyomodban liheg a baltás/láncfűrészes gyilkos, futsz, rohansz az erdőn keresztül, majd kiérsz a vízesés fölé a sziklaszirthez. Nincs mit tenni ugrani kell. Gyors döntés, majd kapálózva zuhanás… aztán a vízbe csapódás előtt a lepedőt markolászva, leizzadva ébredés. Nagyjából ilyen egy jól sikerült rémálom, ahogy a nagy könyvben meg van írva.
Ha valakinél az ehhez hasonló kellemetlenség túl gyakran fordul elő nem kell tovább aggódnia, hidegverejtékben ébrednie, itt a megoldás egy speciális csuklóra vagy bokára csatolható óra, a Night Sweat Alarm képében. Az óra amint érzékeli, hogy a normálisnál jobban izzadunk egyre erősödő hang és vibrációs jelzésekkel próbál felébreszteni még a szikla ugrás vagy a lefejezés előtt. Ára: 139 dollár (22 900,- Ft)
Kép, szöveg: http://www.pto.hu/post/1/820 és http://www.pto.hu/category/1/1/page/3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése