2010. március 11., csütörtök

Egy csendes nap

Feljegyzéseim szerint a havazás márciusban nem ritkaság…
1977, 1980, 1985, 1987, 1993, 1995, 1996, 2003, 2004, 2005, 2006-ban is esett...

Ez a legfrissebb fotó:
A H..utca pedig ilyen volt reggel:


Mégis valahogy a csodába kívánnám már az egészet… Az a szerencsénk, hogy még nem kezdett el igazán tavaszodni a természet, kis hóvirágaim melyeket tegnap még kevéske hópihével fotóztam, @x –nek meg a tulipánjai ma reggelre legalább 10 cm-es hótakaró alá bújtak. Még jó, hogy nincs nagy hideg (mínusz 1 fok).
Tegnap reggel ugyan elmentem a piacra tejért meg egy kis zöldségért, de egyébként ki se dugtam az orrom.
Elkezdtem a hálószobám új falvédőjének „tartóra” varrását is, itt bemutatom, talán ötletet adok valakinek, hogy miképp lehet egyszerűen akár egy nagyobb falvédőt is feltenni. (Oké, tudom, nem szépséges a hátulja, de a vastag anyaggal elég nehéz volt dolgozni.)
Vásároltam hozzá fém csempe élvédőt, és arra dolgoztam rá az anyagot. A falba elég lesz néhány csavart betiplizni, erre mint egy keretet, rá lehet akasztani az egész falvédőt, s bármikor egy mozdulattal le is vehető. A húgomtól kaptam az ötletet, nagyszerűen bevált náluk.


És végül egy megjegyzés – különösebb cirkalmazás nélkül – a tegnapi témához: A barátnőm összekalapozott az ismerőseitől/barátaitól 4000.- Ft-ot. Ezzel megváltotta/tuk „A Laci”-nak még 10 napra a szállását, nehogy már megfagyjon ebben a hidegben…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése