2010. március 21., vasárnap

Éger völgy, Teca mama, húsvéti kirakodó - képes tudósítás

Ezek a mai délután címszavai. Abile ajánlotta, a közelben lakó barátnőmet rábeszéltem, s felmentünk megnézni, milyen is ez a kis húsvéti előzetes vásár(ocska). Hát aranyos. Nem voltak ugyan túl sokan, ám a helyszín több embert tán el sem bírt volna. A nap sütött, de eszetlen szél fújt. Ám ettől függetlenül nagyon „tavaszias” volt a hangulat.






Megszaglásztam (most is, mint nyáron) a csodálatos, kézzel gyártott szappanokat, de ma sem vettem, valahogy nincs lelkierőm 990.- Ft-ot adni egy db. kb. 10 dekás - bár el kell ismerjem, igen kellemes levendula illatú - szappanért. Nagyon sok kézimunkás volt, igazán ötletes és aranyos készítményekkel. Biztosan nem értek hozzá, de őszintén szólva egyes darabok árát én egy kicsit magasnak tartottam. Voltak jópofa gyerek játszósarkok, ahol a kicsik társasozni, rajzolni tudtak. Virágos barátnőm is kitelepült, olyan jó volt ránézni a színes virágokkal teli ládáira ! Kissé meglepődtem, de pl. könyveket is árultak, kapható volt 2000.- Ft/db-os áron szinte mindegyik a „Pécsi Krónika” sorozatból, s voltak régi pécsi képeslapok is. Különböző prospektusokkal a Madárvédő Egyesület is ott volt.
Teca mama vendéglőjét se láttam eddig belülről, - most ezzel is megismerkedtem, igaz, nem mint fogyasztó, csak mint egy kíváncsi, kukucskáló vendég.





Körbesétáltuk az égervölgyi tavat, már bújik a medvehagyma, és errefelé sok csillagvirág volt, de se májvirágot, se hóvirágot nem láttam. Sajnálom, hogy a tó csodálatos fényeit nem igazán sikerült a képeken visszaadni – varázslatos színek/fények voltak ott….
Mindent egybevetve, igazán érdemes volt kilátogatni ma délután ide.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése