2011. március 6., vasárnap

Szószegés

Bár tettem egy olyan kijelentést, hogy hagyom a hétköznapok gondjait, de hát egyszerűen kép-te-len vagyok tartani a szavamat !
Látom ezt a videót a  http://koos.hu  oldalon…. 


Alig bírtam kivárni, hogy vége legyen, azonnal rábuktam a youtube-ra, hogy kikeressek legalább egyet, ami bemutatja, hogy a világ NEM ilyen !! A filmbeli mintacsalád  hiperszupercsoda-élete nagyrészt azért lehetséges,  mert  a pénzek nem oda kerülnek, ahol valóban nagy szükség lenne rá.
Én tudom, hogy nem vagyok képes megváltoztatni a világot, de ezzel együtt valahogy nehezen viselem, amikor ennyire fejbevág a gazdagság. Ritkán érzem ezt az érzést (már már gyűlöletet) és majdhogynem szégyellem a saját „jólétemet” is – annak tudatában, hogy emberek milliói micsoda lehetetlen körülmények között kénytelenek vegetálni… 


Ilyenkor (is) kérdezem: Isten, ha vagy, miért hagyod ezt ???

4 megjegyzés:

  1. Elképzeltem a betanított munkás kollégáimat, ahogy húzkodják az ujjaikat a különböző touchscreen kijelzőkön, utána beülnek egy kb. 20.000 Eurós autóba, és bejönnek a céghez, hogy megkeressék a havi 200 Eurójukat. Álomvilág.
    Jó illusztrációja volt a földi élet napos és árnyékos oldalának. Bennem az is merült fel az "Üvegből készült hétköznap" film nézése kapcsán, hogyha valami csoda folytán ez az életszínvonal a bolygó minden lakója számára elérhető lenne holnaptól, honnan lenne erre a rengeteg plussz kijelzőnek a működtetésére a hozzászükséges feltehetőleg gigantikus mennyiségű elektromos energia. Mit akarunk még kifacsarni ebből a nyomorult planétából? De azt hiszem ez mostanában nem lesz probléma. Sokkal inkább gond lesz az egyre növekvő szegénység, ami emberek milliárdjait érint, és biztos vagyok abban, hogy már nincs messze amikor ezek a tömegek besokallnak, és megpróbálják egyensúlyba hozni a világot.

    VálaszTörlés
  2. Ahogy sem az első, úgy sem a második video engem aztán meg sem érint !
    A net már csak ilyen !- ki-ki megtalálja azt, amivel az "igazát" akarja bizonyítani ?- ill. ami esetleg tőle "messze áll", vagy "közel áll."
    Mert hagyján ha pl. ilyesmiről cserélnénk gondolatot, hogy " Koldusbotra jut, aki nem tesz félre." (nol.hu cikke)
    Nem várom én el senkitől sem, hogy a "felületesnél" (képeknél...) többet tudjon a dolgokról.
    Itt egy másik cikk (terjedelmes)
    "A nyugati bűntudat és a harmadik világbeli szegénység." [Bauer Tamás Péter ] Google-
    vagy van ilyesmi is ?
    Afrikai szegénység
    Benne, kb. 2% magyar él napi 1 $-ból (...)
    Hát, ennyit.

    VálaszTörlés
  3. Valahol a kettő között van az "átlag"?És akkor nem kell szégyenkezni,hogy nem vagyok,vagy vagyunk olyan szegények.
    Zéta kommentje az igazságot firtatja.
    Igen:@X a cikket én is olvastam.Hogy aki nem tesz félre annak nyigdíjas korára "annyi".
    Én még a hónap beosztásával küszködöm,egyre kisebb sikerrel:(
    No,majd a holnapok,a gondolkodók,
    a gazdag,de "szegénypártiak"megoldják
    a problémákat.Az un.harmadik világ gondja nem mai keletü,nem nagyon látom a megoldást.Ahogy országon belül sem a segélyek,úgy feléjük sem az oldja meg a problémájukat.

    VálaszTörlés