2018. december 29., szombat

Év vége


Nem tudom, ki, hogy érzi, de nekem valahogy  sok kedvem se blogíráshoz, se blogolvasáshoz nincs mostanában.
Mintha minden erő kifogyott volna  belőlem, valójában  legszívesebben elfeküdnék az ágyamon és valami semmitmondó tévéműsort néznék, amin, ill. ami után gondolkodni se kell….

Szomorúan értesültem, hogy Kavics abbahagyta a blogolást, s ahogy látom, az a pár ember, akiket olvasni szoktam – hát valahogy egyik sincs tele megírásra/elmesélésre érdemes témákkal. Olyan csend van, mintha az élet is megállt volna az ünnepek múltával.
Bár mondjuk, egészen még nem vagyunk túl rajta, hiszen az állatriogató, borzalmas évzáró őrület még vissza-van…

Aztán persze lehet, hogy egy hét múltával az összes blog-hattyú hamvából újra éled és írni kezd. Jó lenne.
Olvasom, „kiment a divatból” a blogolás – millió más modernebb, érdekesebb, gyorsabb, extrább lehetőség van ehelyett a régimódi, elmaradt, egyszerű, hogy ne mondjam, primitív gondolat-közlési mód helyett.
Hát bevallom én már más „rendszert” se megismerni, se megtanulni nem akarok. „Rendes” öregember vagyok, ragaszkodom a megszokott, elavult dolgokhoz, legyen az kuktafazék, avagy blog.

https://www.jofogas.hu/

A kuktafazekat csak azért írtam, mert a 30 éves kuktámnak eltörtem a fedelét és a legszebb karácsonyi ajándékom  az volt, hogy a „Jófogás”-on találtam valakit, aki egy pontosan ilyen, öreg kukták ajánlott eladásra. Megvettem. Újra kerek a világ…. 😀 

Hát kérem egyelőre én se nagyon tudok érdekességet írni csendben csordogáló kis életemről/ből.

Kívánok az esetleg ide tévedőnek boldog új esztendőben jó egészséget. És igencsak szeretném, ha blogíró- és olvasó társaim közül nem vesztenék el még többeket.


26 megjegyzés:

  1. Már aggódtam, de jó hogy újra írtál. Mit szoktál kuktában főzni? Én nem merek venni, a nénikém kezén van egy, vagy 35 éve, a kuktától származó égési heg. Megsütötted idén a diós kifliket ? Nem írtad... B

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod az ünnepek alatt valahogy idő se, kedvem se nagyon volt az íráshoz. Mindegy - elmúlt ez is.
      A kuktá(kat) én nagyon szeretem (van egy nagyobb is) és elég gyakran használom, ezt a kisebbet meg különösen, nem véletlen, hogy végigkutattam érte a netet.Harminc, vagy tán még több éve használom, és még soha semmi bajom nem volt vele - igaz, tudni kell kezelni.
      Idén diós-kifli nem készült, csak egy hegy-nyi formázott linzer (fenyő, csillag, stb)kókuszgolyó, grillázsos ostya és habcsók.Ez is épp elég volt...

      Törlés
  2. Én ezt az ünnepnapok sürgölődésének tudom be. Szerintem a legtöbb ember ilyenkor a családi jövés menéssel, rokonlátogatással van elfoglalva. Jönnek még azok a szürke januári napok, amikor viszont a blog lesz élettel teli. Kívánok szeretettel az új évre jó egészséget és sok örömöt, főként vidám történéseket és jó híreket, hogy azokról lehessen írni a blogban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A jókívánságokat köszönöm, és igazán rám(ránk) férne egy örömtelibb év, bár leginkább a jó egészség. A vidám történésekről pedig gondoskodjanak számomra az "angyalaim" :-)

      Törlés
  3. Azt gondolom, hogy az ünnepek, az egyébként is ilyenkor gyakoribb és igényelt befeléfordulás a "pangás" oka és remélem nem vagyok egy lavina-indító e téren. Meglásd felerősödik a napsütés, kitavaszodunk és megnyílnak sokan a blogolásra is (magamat leszámítva, hisz más területen "utazom" tovább.)
    Olvasni egyébként is többen szeretnek mint írni, úgyhogy grafománok gyűjtséket az erőt és a jobbnál jobb írásokat!
    Boldog új esztendőt Mindenkinek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, én is remélem, hogy egy pici közösség, egy talán baráti körnek nevezhető magocska megmarad. Jó tudni egymásról, szívesen olvassa az ember annak a meséit, akit kicsit már ismer az írásai alapján.
      Én mindenesetre nem tudom elképzelni az életemet (legalábbis egyelőre) blogírás nélkül - ha lesznek olvasók, ha nem.
      Jókívánságodat itt is köszönöm !

      Törlés
  4. Késő van, most csak annyit írnék? olvastalak.

    VálaszTörlés
  5. Nem egészen gondolom, hogy az ünnepek miatt van ez a nagy csend...Egyre jobban, nem divat a blogírás... sajnos, viszont a facén úgyanakkor azok is ott vannak, akik már a blogokon nem írnak..persze én is vagyok, de mindent a blogomnak szentelek... mig mások már nem szának időt a blogra, a blogirásra..Másrészt előbb, és több inpulzust, visszajelzést kap mint itt..
    Aki maradt, azok közül, többen olvasni szeretnek, vagy gyorsan felteszi a bejgyzését, és másra már nem jut ideje.
    A kuktától meg én egyenesen rettegek... kaptam, de vissza adtam az anyósnak...Tudom, hogy sokkal előbb kész, egy- egy sokáig főzni való...
    Kedves Fodorka Boldog újévet kívánok...jó egészséget,jó kedvet,, sok-sok blogbejegyzést,.. hogy legyen mit olvasni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) Én is boldog új évet kívánok, és te is csak írd a blogodat - bár én se tudok többnyire a te szépséges alkotásaidhoz hozzászólni, mert megnézem, de hát én annyira nem értek ezekhez a finom kis nőies dolgokhoz...Csak nem írhatom minden alkalommal azt, hogy "jaj de szép"...
      Kutya és virág témáidhoz már inkább van mondanivalóm :-)

      Törlés
  6. Szerintem is az ünnepek miatt van egy kis pangás, bár érdekes dolgokat fedeztem fel mostanában. Számomra öröm és szinte hiányzik ha nem látogatnak és kommentelnek viszont találtam egy olyan blogot amit jó pár éve látogatok és írtam megjegyzést amit nem engedte a rendszer./Nem zárt a blog!/ Nagyon megváltozott a blogvilág, mikor elkezdtem egészen más volt sokkal személyesebb közvetlenebb és ezt nagyon sajnálom. Nem adom fel mert én szeretek vele foglalkozni , sajnálom Kavics blogját bár keveset kommenteltem többször nézelődtem remélem örömét leli majd a következő "utazása" során! Kedves Fodorka használd egészséggel a szép kuktádat.Boldog újévet kívánok és sok pozitív élménybeszámolót a következő évben is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már nem nagyon keresgélek idegen blogokat - néha véletlenül ugyan egyre-egyre rábukkanok (sokszor már régen abbahagyottakra is) - de végülis az az érzésem, hogy aki szívesen, örömmel írja a blogját, aki úgy érzi, valamiféle mondanivalója van annak a pár embernek, aki benéz hozzá - az csak maradjon meg ilyen régimódi blogírónak.
      Éva, a te receptjeidet, ötleteidet is szívesen nézegetem - és örülök annak, amit nálad újként felfedezek, vagy valami régiségre újra rátalálok.
      Boldog új évet nektek is !

      Törlés
  7. Még egy-két éve is bármerre jártam, utaztam, túráztam mindig bennem volt, hogy na ezt is megosztom veletek, blogosokkal/olvasókkal. Aztán elkezdtek torlódni az események, utak, történések és mire géphez ülhettem, már rég aktualitását vesztette. Ment a süllyesztőbe. Illetve nálam nem, de nem osztottam meg a blogon. Ezerszer felvetődött bennem, hogy jaj! érdekel egyáltalán valakit az ötszázadik túrám? a hatszázadik nyafogásom, hogy mennyire hiányzik a külföldön élő lányom? az ezredik puffogásom az engem ért igazságtalanság boltban, orvosnál vagy akárhol?
    Meg aztán az idő...bár, mindig azt mondom, mindig arra jut idő, amire akarunk, hogy jusson.
    Fodorka, írtam nálam is, nekem az az érzésem, megállíthatatlan a blogvilág "haldoklása" - de ne legyen igazam!!!!!!!!!!!

    Szeretettel kívánom Neked, hogy egészségben, sok élményben teljen el a 2019-es év :) aztán jövő ilyenkor újratárgyaljuk a témát :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én úgy gondolom, hogy akiknek és amíg öröm az ilyen "régimódi" blogírás, azok, amíg a rendszer engedi, azért megmaradnak. (Legalábbis remélem) Nekem az fordul meg egyre többször a fejemben, hogy fogyatkozván a blogírók, hátha egyszer a blogspot mondja azt, hogy na eddig volt és nincs tovább... Hát azt hiszem abba kicsit belehalnék...11 éve több mint 4000 írás. Még ha csak idézet volt is, azok némiképp az én gondolataimat tükrözték - nagyon fájna az elveszésük.
      Elég öreg vagyok már ahhoz, hogy tudjam, semmi sem tart örökké. Így hát valahol a lelkem legmélyén én már erre IS felkészülök. Annyi mindent veszíttetem el már 74 év alatt….
      Meglehet, azt is meg kell élnem, hogy ez is eltűnik a süllyesztőben.

      DE !!! ha a kálváriás blog veszne el, hát bizony nem tudom, mit tennék... Abban annyi, de annyi munka van (és nem csak az enyém), hogy ezt a (bocs, ne vedd dicsekvésnek, de) a világon egyedülálló gyűjteményt ha elveszteném, az igazi tragédia lenne számomra....
      Szóval Orsika, nem tudom mi lesz (tán nem is baj) - de amíg lehet, amíg tudok/bírok, azt hiszem én megmaradok ennél a régimódi formánál.

      Boldog új évet kívánok nektek ezúton is !

      Törlés
  8. jaaa, egyszer kaptam életemben kuktát (majdnem kukát írtam :D ) de én is elajándékoztam, mert féltem tőle :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes, hogy többen írtátok ezt... nem igazán értem. "Normálisan" (értsd: előírás szerint) használva nincs annak semmi veszélye. Előnye viszont igen.

      Törlés
  9. Nekem is megfordult már a fejembe... mi van ha a Bloggernek lesz elege...tudjuk, más vette át már az egész cuccost, más a gazdánk..Én mindig mondogatom magamba, csak ne hogy úgy járjunk mint az iwiw..el sem tudom képzelni, mi lesz a sok bejegyzésünkkel és velünk, akik még írogatnak...de az Indexen a csoportok is tönkremenntek...bár az nem ilyen jellegű volt, mégis szép nagy tábora volt...Reménykedjünk, hogy a haldoklásból, egyszer csak újra támad, mint a tél végén a tavasz...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem épp mostanában javasolták, hogy az egész kálváriás anyagot mentsem le rendszeresen valahová (nem tudom hová, valami biztos helyre/lemezre?nemtudommire) - és legfeljebb onnan majd vissza lehet esetleg másolni. Ehhez azonban meg kellene tanulnom azt a bizonyos valahovalementést és állandóan alkalmaznom is kellene. Hát azért lehet hogy rászánom magam....

      Törlés
  10. Az biztos, hogy még folytatni fogom, és a régi blogos oldalamról is áthozom ide a blogspotra a régi írásaimat, talán leporolva, felújítva. Én hiszem, hogy a blogspot megmarad, mint egy fontos digitális tartalom. Én úgy gondolom, hogy a most divatos apró 1-2 képes néhány mondatos Facebook posztok nem tudják pótolni, a blogspotos tartalmakat. Várom én is az új tartalmas képes, és szöveges beszámolókat az Új Évben is !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Adja ég, hogy igazad legyen, s ez a blogspot megmaradjon még sokáig... De amikor minden olyan bizonytalan... Végülis nem értem, kinek van/lenne útjában egy ilyen oldal - ámbár ugye ennek a működési elveit se ismerem...
      A FB -nem tehetek róla - több okból is úgy érzem, nem az én világom. Hát csak reménykedni tudok, hogy a blogspot marad még egy ideig.
      És szívesen olvasom én is a te érdekes, oly sok érdekességet bemutató blogodat !

      Törlés
  11. Aranyos fodorka, én is úgy vagyok a blogolással, hogy szívesen olvasom a te írásaidat, Éváét, stb., de sokszor már arra sincs időm, hogy reagáljak, nem ám posztokat írni! Nálunk annyi a történés, ha azonnal nem írom le, rég elveszti aktualitását, a fotókról nem is beszélve. Így aztán, én is csak bekukkantó lettem, bár nagyon sokszor van, amit azonnal megosztanék, de nincs idő! Igaz, hogy mindig arra van, amire akarom, de az az igazság, hogy sokkal több minden van a blogírás előtt... Sajnálom én is a sok irományomat, folyamatosan gondolkodom, hogy tudnám megmenteni. Az a rengeteg recept, játék, útjaink leírása, napi beszámolók a zátonyról, üvegeim..., stb., mind a szívem csücske és őrületes mennyiség! Én is nagyon bánnám, ha elveszne! Azért néha írok- még ha rajtad kívül a kutyát sem érdekli -, hogy magamnak maradjanak információk. Olyan jó visszanézni!:) Ami a kuktát illeti, én nagyon nem szeretem. Kb.30 éve volt kuktánk, de állandó probléma volt a szeleppel, valami nem stimmelt és ez engem annyira riasztott, hogy kivágtam. Veszélyesnek találtam és nagyon felizgatott, mikor a gőz őrülten sípolt, azt se tudtam, hova kapjak! :))) Biztos velem volt a baj, meg a nem rendeltetés szerű használattal, de ... ne is lássam!:))) Ettől még biztos egy tök jó találmány és kedveld csak, ha neked bevált! Szeretettel kívánok és is Neked egy igazán szerencsés, apró örömöktől gazdag, egészségben töltött, boldog új esztendőt!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha gondolom: fura dolog ám ez a blogolás...Az ember szeretné látni az olvasói véleményét de azt is tudomásul kell venni, hogy elolvasni még csak van idejük, de válaszolgatni már ritkábban. Nem is tartom én ezt tragikusnak - mert hát én se szólok hozzá mindig, mindenkinek a bejegyzéseihez. De azért - bevallom - a szerkesztő felületen a statisztikát meg szoktam nézni. És akkor azért többnyire megnyugszom még ha egyetlen sor komment se érkezik. Vannak akik benéznek, de most épp nincs mondanivalójuk.Nem baj. Amíg azok a kis "hegycsúcsocskák" megjelennek a grafikonomon, addig nyugodt vagyok :-)
      A te helyzeted egészen más. Nekem csak a macskáim vannak - neked azért kicsit nagyobb családod van - cseppet sem csodálkozom, hogy a blogod háttérbe szorul. De néha azért mégis jelentkezel és én ha csak néha írsz, akkor is örömmel olvaslak...
      Mindannyiotoknak jó egészséget, békés, boldog új esztendőt kívánok én is !

      Törlés
  12. Örülök,hogy sikerült kuktát venned!!!! Gyerekkoromban anyukám mindig abban főzött, fiatal koromban én is,aztán lassan elmaradt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem meglepett, hogy kommentelő látogatóim közül milyen sokan írták, hogy nem szeretik, hogy félnek tőle. Én el se tudom képzelni kukta nélkül a főzést. No, de nem vagyunk egyformák. Én most nagyon örülök, hogy sikerült ilyen "régimódit" szereznem.

      Törlés
  13. Kérlek, Te ne hagyj fel az írással! Mikor végre eljutok egy kis olvasási lehetőséghez, visszamenőleg elolvasgatom az összes bejegyzésedet, amire még nem volt időm. A bugyuta insta és társai nem mérhetők ehhez. Szóval tartson meg a Jó Isten jövőre is egészségben és bőséges blogbejegyzésben! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ♥ Köszönöm kedves soraidat. Igyekezni fogok, hogy mindig legyen számodra (is) érdekes olvasnivaló itt.

      Törlés