2018. december 3., hétfő

Négy kép

Nem tudom, miért jönnek rám ilyen "közlési-vágyak." Látok(olvasok) valamit és gondolom, megosztanám valakivel(veletek), néha idetévedő olvasóim. Mert ugye kinek is mutogatnám a gondolataimat ?
Aztán a második költői kérdés (önmagamhoz) - hogy miért is ingerelnek  pl. az ilyen  képek ?
Hááááát, ezt sem tudom.
Csak....

Vagy tudom, de nincs kedvem leírni ?



Üröm, Kormorán utca 24.
276 m2 · 5 szobás · tégla építésű · új építésű ház eladó
269 000 000 Ft


Hozzá illő kutyaház:
160.000.- Ft


Másik változat:




Családi ház Tapsony
67 m2  2,5 szobás
3.000.000.-

 
Hozzá illő kutyaház:
10.000.- Ft


(Legvégül, csak zárójelben, egy kis cikkecske, mindenféle gondolat-hozzáfűzés nélkül:
https://www.pecsistop.hu/tartalom/cikk/497446_biralta_a_rendszert_a_vezetoje_egy_vasat_sem_a  )                       


12 megjegyzés:

  1. Egyre jobban nyílik az olló szegény és gazdag között...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom én, hogy "öröktől fogva" így volt, de azért elgondolkodom, miképp is lehet ennyi pénzre szert tenni ??? - becsületes úton. Mert Lottón lehet nyerni, de hát a többi nagy pénzszerzésről nehezen tudom elképzelni, hogy "az út bárki számára nyitva áll". Bár lehet, csak a "térképet" kell megszerezni hozzá.

      Törlés
  2. Lehet, szerencsés vagy (?) - nem nézegetsz olyasmiket,mint én. (néha) Igaz, tőlünk távolabb...amikor nyaralókat (!) vagy házépítéseket mutatnak, és ott nem egyszer elhangzik 250-350 ezer GBP (Font) - hagyján, mert pl. nyugdíjasok is vannak közöttük.
    Ehhez a (magyar) házhoz csak annyit,jó befektetés,nem tudom hány millióért lehet kiadni ?... vagy nem tudom, mennyire aktív-passzív ház ? (stb.) (Lehet, már felvették az új CSOK-ot (ha van 2 vagy 3 gyerek... :-) )(az olyan szoc.pol.támogatás féle) Na, az meg más történet lesz, hogy azok,akik nem tudták fizetni a lakáshitelüket,-és bérelték a saját lakásukat (házukat) hamarosan olcsóbban visszavásárolhatják ? (De az egy más történet) Majd kifelejtettem : mennyivel kevésbé idegesítő pl. könyve(ke)t olvasni...

    VálaszTörlés
  3. Most sík ideg lettem, kéznél van 268 millió, azt az egy milliót már nem bírom összekaparni, így lemaradok erről a házról (is) :D így meg a kutyaház sem kell... :D

    viccet félretéve, ha mellette lenne a pénz, akkor sem kéne. Minek? kinek? még ezt is elég fenntartani, ami van, meg keringőzünk benne ketten a párommal, akkor van élet, ha hazajönnek a gyerekek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, ha úgy hirdették volna, hogy panzió, vagy valami kis szálloda-féle - még meg is értem. De ekkora házat minek épít bárki is ? Befektetés - O.K. mert ugye bankba ma már nem érdemes pénzt tenni, a széfben pedig nem kamatozik.És akár még szerencséje is lehet, hiszen egy külföldinek valószínű ez nem is akkora összeg, mint nekem.

      Törlés
    2. Csak mondom, az első ház árából Görögországban is vehetsz házat. Sőt, még maradna "költőpénzed" is.
      Szóval, felejtsd el a hiányzó 1 millát. :-)
      PZs

      Törlés
    3. Orsika, mit szósz ehhez az ajánlathoz ? :-)
      Olyan szép hely az a Görögország.... habár hallom, mostanság ott sem egészen békés a helyzet....

      Törlés
  4. Mi lehet az oka, hogy ennyi szebbnél-szebb (!!??) ház eladó Ürömön , közel a fövároshoz, gyönyörü környezetben ? Ha vevö lennék, ezen elgondolkodnék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak találgatni tudok, a fővárosban dolgozók jól keresnek(vagy sokan közülük), nem akarnak a koszos nagyvárosban élni - autójuk van - hát akkor a közelben, egy kellemes helyen vesznek házat. És a hasonló, a hasonlóval szeret együtt-élni.
      De jobb tippem nincs....

      Törlés
  5. Én is nézegetek házakat, s már semmin nem csodálkozom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én valószínű pont azért döbbentem meg, mert soha nem nézegetek ilyesmit - ez is véletlenül, egy netes újságoldalon jött a szemem elé.

      Törlés