2019. május 15., szerda

A szerény csoda....

Emlékeztek még rá ?





Most kaptam ezt a cikket, akit érdekel, annak elolvasásra ajánlom:

https://fidelio.hu/plusz/a-futtymuveszet-paganinije-hacki-tamas-75-eves--143062.html

Elgondolkodtató, hogy valaki, akinek a világon egyedülálló tehetsége van "csak" ennyit szerepel a youtube-on...

Ha több időd és kedved van, ezt a riportot is érdemes megnézni vele:






4 megjegyzés:

  1. Én emlékszem, egy időben nagy sztár volt, de aztán szépen el is felejtették, igaz ő sem volt az a fajta, hogy tülekedett volna az újságokban való szereplésért. Aztán mikor jóval később olvastam róla, meglepett milyen komoly foglalkozása van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én csak azt csodálom, hogy ezt a világon valószínű egyedülálló adottságát/tehetségét nem használta jobban ki...vagy nem menedzselték jól ? vagy tán nem is akart szerepelni, ezzel pénzt keresni ? Igaz, mint külföldön dolgozó (nyilván) jó orvosnak bizonyára nincsenek anyagi gondjai....

      Törlés
  2. Én úgy látom, Hacki Tamás az igazán elhivatott orvosok közé tartozik, úgy tudom, tanít is a regensburgi egyetemen, és mellette gyógyít is. így neki megmaradt hobbinak ez az egyedülálló képesség, amit kifejlesztett, nem akart vele gazdagodni.
    (nekem is van egy orvos barátnőm, aki maga alig tudott járni a rossz térde miatt, amikor éjfél tájban, a Margit-szigeti szabadtéri koncertről kifelé,a hajó felé araszolva valaki lehányta a szép színházas ruhájában. Neki az volt az első, hogy lefektette az illetőt a földre, letérdelt mellé, megvizsgálta és hívta a mentőt, és végig őrizte a beteget, amíg a mentő odaért, mit sem törődve a saját ruhájával, a rossz térdével, azzal, hogy elmegy a hajó. Hacki is efféle orvos szerintem)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Különös, megható történet és jó ilyent olvasni - kár, hogy az efféle hírek nem kapnak akkora visszhangot, mint....és sorolhatnám a sok szemetet, amiről írnak és amit sajnos többnyire (legalább futólag) el is olvasunk.
      És igen, az igazi orvosi hivatás, a gyógyítás az lehet célja egy életnek - ellentétben a nagyközönség szórakoztatásával. Mert a taps csak ideig-óráig szól, de az életmentés ennél fontosabb feladat.

      Törlés