2019. június 3., hétfő

"Amikor a test beszél"

Nagyon jó cikk, feltétlenül elolvasásra ajánlom:

https://wmn.hu/wmn-life/50436-soha-nem-a-negativ-erzelmek-betegitenek-hanem-az-elfojtottak---amikor-a-test-beszel




Kötelező olvasmánnyá tenném. Sajnos, hiába találtam rá erre a cikkre, nagy kár, hogy itt és most se foga elolvasni sok olyan ember, akinek pedig jót tenne, ha olvasná. Hogy legalább önmaga bajainak okával tisztában legyen.
Ha már megoldani nem tudja....




6 megjegyzés:

  1. Nekem mindig jöhetnek az ilyen cikkek, nyitott vagyok a jobbításra magamon.
    Van egy nagyon jó Érzelmi Falszabadító Tréning, röviden EFT, amit 2 éve gyakorlok, a lányom tanított meg rá. Egy bemutató videó linkje: https://www.youtube.com/watch?v=C0Udj7oqYzI

    Valamikor nagyon zárkózott természetű voltam, nem panaszkodtam, de nem is kínoztak elfojtott indulatok, hanem egy rendkívül vidám, mindig humoros oldalát nézve az életnek. Felnőttként persze egyre szaporodtak a felelősség vállalások, és akkor is rendkívüli optimista erő hajtott, máig nem tudom ezt a hajtóerőt megmagyarázni. Olyan voltam, mint egy pohár, ha leesik a kőre, összetörtem, de egy varázsütésre újból összeállt, és lehetett inni belőle. Tehát az érzelmi mélységeket magasságokat nagyon jól, szenvedélyesen ki tudtam élni. A zárkózottságom inkább egy bizonyos határ volt, hogy legbelső lényemet nem adtam ki. Azt hiszem, most is így van. Lehet, hogy éppen ezért érdekel minden ember, mert ezt a titkot keresem bennük, ami engem is fogva tart.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretek elgondolkodni az ilyen írásokon....
      (Inkább ezen, mint a hétköznapok eseményein.)

      Törlés
  2. Nagyon jó írás, egyetértek minden sorával. Mintha nekem küldted volna!;)
    Sokszor meghallom az üzenetet, de kár, hogy olyan nehéz cselekedni! Gondolom, sokan vagyunk így ezzel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Nem önmagukban a traumák betegítenek, hanem az, ha azokat nem tudjuk kinek elmondani, nem tudjuk kivel megbeszélni, ha nem kapunk együttérzést, vigaszt, feloldozást....erősen segíthetjük minden testi tünet gyógyulását, ha találunk olyan csatornát, amelyen keresztül megszabadulhatunk a felgyülemlett óriási érzelmi feszültségtől."
      Nekem legalább egy "csatornám" van, a blog... Hálás is vagyok érte, akkor is, ha senki se olvassa, hát, ha még páran vissza-jeleznek...

      Törlés
  3. Jó volt olvasni bár kicsit lehetett volna fiatalabb koromban is ezt olvasnom:) Abban nem vagyok viszont biztos hogy úgy viselkedtem volna akkor mint ahogy most reagálok erre az írásra! Bármi bántott soha nem adtam ki mert arra gondoltam hogy a másiknak fájdalmat okozok vele és mi volt a megoldás magamat emésztettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "A lelki „nagytakarítás” hatalmas segítség lehet a testünk jelzéseinek megértéséhez, ezután pedig már könnyebb megadni neki azt, amire lehet, hogy gyerekkora óta sóvárog, és megvédeni mindentől, ami mérgezőn hat rá."
      Érdemes ezt a cikket többször is elolvasni. Mindig fogsz benne találni értékes sorokat.

      Törlés