2019. június 24., hétfő

Olyan kevés kell a boldogsághoz…


…nekem…
És olyan jó, hogy tudatos bennem ez az öröm-re való - még meglévő - készség.

Reggel a piacon – már csak 5 perc volt a buszom érkezéséig, az időt eltöltendő,  a külső árus-soron sétáltam végig. És mit látok a virágos-petrezselymes nénikék egyik asztalán ?
Egy szalmavirág csokrocskát !  
A meglátni és megszeretni érzés azonnal úgy bukkant fel bennem, hogy ha ezer Ft-ba kerül akkor is megveszem.
Nagyon régen nem láttam szalmavirágot, és ilyen különöset (=fehér) meg még soha… És csak 400.- Ft volt !
Hát nem is tudom mikor, minek örültem ennyire….



13 megjegyzés:

  1. Tényleg! most hogy mutattad jutott eszembe, hogy azt sem tudom mikor láttam már a virágpiacon :O olyan sokáig megőrizte még a színét akkor is, ha megszáradt, nagyon szerettem mindig is a szalmavirágot. Sóvirág van mindig, sok színben, azt szoktam is venni, meg a gombvirágot.
    ...de szalmarózsa??? na, most már vadászni fogok rá...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon régen nem láttam, és tényleg nagyon megörültem neki. A más fajtájú, szintén (azt hiszem) szalmavirágnak hívott és kis csokrokba kötött, szárazon elálló virágot olyan nagyon sose kedveltem - de ezt az egyszerűt mindig és nagyon.Szóval igazán ajándéknak tekintettem.

      Törlés
  2. Valószínű azért nincs, mert csak a fejeket szedik, még csukott állapotba, majd szárítoba kerül, majd csomagolják...és ugy kapjuk már mi meg...ezeket ragasztjuk... Kicsibe már kevesen termelnek főleg hogy szárával csokorba kötve...Mi drótra fűztük anno, csukottan vettük, majd napra téve, mikor kinyílott rögtön drótra fűztük, mert később már tűvel sem lehetet átszúrni a virágot...Egyébként ügye a szokások nagyon megváltoztak... azt kell mondanom én már évek óta nem dolgozom vele, mert nincs rá igény...a poliform virágok teret törtek maguknak...ha megázik akkor is szép marad, viszont az első párával esővel a szalmadolgok becsukodnak, rögtön tönkre mennek.

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. No, érdekes amit írtál - én erre még nem figyeltem fel, t.i. hogy koszorúba kötve láttam volna - de lehet...nem nagyon veszek koszorút.
      A művirágokat szívből utálom, sose vettem és sose fogok venni. Koszorúba se.

      Törlés
  4. Nagyon szép és milyen hálás ez a virág, sokáig gyönyörködhetsz majd benne! Nekem is nagyon tetszenek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ennek is - a hosszú eltarthatóságnak is örülök. Néha elgondolkodom, hogy annyi egzotikus virágot hoznak be, túltenyésztenek rózsákat és egyebeket - aztán az egyszerű, hazai kis virágok meg eltűnnek. Legalábbis a piacról.

      Törlés
  5. Azt a finom kis rezgőjét szerettem, most hogy írtál róla tényleg régen láttam én is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látod, annak (=kis rezgő) a nevét se tudom, de azzal együtt "kerek" a csokrocska.

      Törlés
  6. Nagyon szép! Én a temetőnél szoktam venni - jóval drágábban - amikor jönnek a fagyok, hogy legyen mit tennem a sírokra. Utálom a művirágot én is, bár újabban vannak hihetetlen élethűek is! Gyönyörű nárcisz csokrot láttam, megvettem, azonnal ellopták a sírról.:( Mondjuk bármi mást is ellopnak. A száraz csokor eddig megmaradt. Úgy látszik, nem elég divatos.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A temetőbe én már csak halottak napján viszek virágot. A kis mécsest még nem lopják (egyelőre), a halottak napi cserepes krizatént eddig még többnyire haza tudtam menteni (ha el nem fagyott.)

      Törlés
  7. Az a rezgő a fátyolvirág.Van egynyári és évelő is.Van szimpla és van dupla virágú is.A csokor dísze.
    lélekajtós

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan kis aranyos és így lesz, vele lesz teljes a csokor !

      Törlés