2021. április 14., szerda

Képek, csak hogy el ne felejtsem...

https://www.idokep.hu/hirek/15-cm-ho-hullott-a-mecsek-legmagasabb-csucsan 





https://sokszinuvidek.24.hu/mozaik/2021/04/14/aprilisi-havazas-bakony-zirc/


2021.04.15. Csak, hogy egy  képpel én is dokumentáljam a reggeli hőmérsékletet. Az ablakomban lévő hőmérő...







https://www.idokep.hu/hirek/108-eves-negativ-rekord-dolt-meg-csutortokon

2021. április 16.

Nem akar kitavaszodni, megdőlt a legalacsonyabb maximum-hőmérséklet napi rekordja.A havazás mellett a hőmérséklet is szokatlan fordulatot hozott a tavasz közepén. Április 15-én Kékestetőn napközben is mindössze -0,6 fokig emelkedett a hőmérséklet.
Ilyen hideg délután ezen a napon a mérések kezdete óta nem volt. Korábban Dobogókő tartotta a rekordot az 1913-ban mért -0,4 fokos maximum-hőmérséklettel. /OMSZ hivatalos adatok/



4 megjegyzés:

  1. Elképesztő és gyönyörű is egyben. Kár, hogy nem télen esett le ekkora hó. Reméljük átvészeli majd a természet. Egy órája beszéltem az egyik ismerősömmel, 50 kilométerre lakik a fővárostól és azt mondta, hogy nála az összes sárga- és őszibarack lefagyott már. Jó ha lesz rajta egy-két szem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira kellene a csapadék - hiszen tél se volt, eső se sok - és akkor jön ez...Az az érzésem, igencsak megérzi majd a pénztárcánk ezt a megbolondult időjárást (is).

      Törlés
  2. Nem nagyon kedvelem népszerűsíteni őket... de a P.Aktuál - nak van videója,- ( zenés... :-) ) ugyanerről. ( Kivételesen megosztottam a Fb,-on )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt van a video:
      https://pecsaktual.hu/kozelet/ezt-latnod-kell-kifeheredett-a-mecsek/

      Törlés