2021. április 25., vasárnap

Tavasszal Máriakéménden

Gyönyörű idő volt tegnap - a kora-hajnali hideget gyorsan felmelegítette a nap, elmentünk hát Máriakéméndre, tekintve, hogy elég rég jártam ott, s kíváncsi voltam az ősz óta történt változásokra. 

A tető cserepezése nagyon szép - messziről - kérdés persze, hogy alatta a gerendák milyen állapotban vannak. 


Belül is történtek változások, "díszesebb" lett, új mellékoltár  van, új, hatalmas, hosszú szőnyeg  a padsorok között (elgondolkodtam, esős időben ki, hogyan fogja ezt majd takarítani?), van "fizetős mécses" is, továbbá látszik, hogy valamit javítgattak a belső repedéseken, vagyis a malterozás látszik, az, hogy alatta mit csináltak a repedéssel az nem. Nagyon sajnálom, hogy a templom belsejében készült képem valami miatt nem sikerült. (Néha, komolyan mondom furcsa kérdések merülnek itt fel bennem... olyan "érthetetlen csodák" történnek itt - szinte állandóan.) 




A park gyönyörű, a fű lenyírva, a padok, egy kivétellel lefestve. Csak érdekességként mondom, a tetőcserepezők ezen a padon darabolták a cserepeket és hoppá ! a pad összetört... (No komment...) 


Érdekesnek tartottam továbbá a javítási munkát végzők és a terveket készítő elgondolásait egy bizonyos munka elvégzéséről. Pl. miképp kell egy öreg ajtót kijavítani ?

Így: ha nem látod, akkor mondom: a repedést, lyukat bal oldalon megcsináljuk, a jobb oldalon NEM KELL megcsinálni. Ki érti ezt ?


Vagy egy másik apróság (van belőle egy tucat) a hatalmas tetőről a lezúduló esővizet picinyke, vékonyka, rosszul elhelyezett és nem kellően biztosított ereszcsatornák fogják lehozni ...

Ha....


A zarándokszállás szépen rendben van, a szobák használható állapotban.


A templom kertjében/parkjában öröm sétálni, ücsörögni: 





És még megvannak az angyalaim. Kitudjamennyibekerült szárnyaikkal együtt.


Mondtam is nekik, vigyázzanak (legalább ők) erre a templomra még egy ideig.

Sajnos....nem válaszoltak.

A végére maradt egy jó hír. Szederkényben van egy pizzázó. Már többször "megmeóztam" termékeiket, gondoltam, hazafelé benézünk. Tegnap még csak elvitelre lehetett pizzát kapni, ma már ők is nyitva vannak. No, akkor "elvitelre" hoztunk egy csodás sonkás pizzát. Sajnos előbb megettük, aztán jutott eszembe, hogy készíthettem volna róla is képet....

Jó volt a pizza és végezetül a délutáni kiruccanásunk is.(Ha el tudok tekinteni a sok apró, bosszantó ténytől...) 

Ez itt a reklám helye   :-) 

https://akinhopizzeria.hu/


2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy kellemes, szép időben itt jártatok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó délután volt - ha le tudom belőle vonni a bosszúságokat, az értetlenkedésemet a templom-felújítási munkákkal kapcsolatban...

      Törlés