2022. július 4., hétfő

Citromos tipp

Én nem tudom, igaz-e, mert még nem próbáltam, most olvastam és igen jó ötletnek érzem, azért is írom be ide, hogy akit érdekel, próbálkozzon, hátha tényleg igaz:

Így nem szárad ki és nem penészesedik meg  a citrom:

A titok nyitja a tárolás! Tedd a hűtőbe, de ne akárhogy! Egy vízzel teli edénybe tedd a citromokat, és úgy tartsd a hűtőben! Ezzel a módszerrel egy egészséges citrom 3 hónapig is friss marad. Próbáld ki!

Ha legközelebb akciós a citrom, nyugodtan vegyél belőle akár több kilót! Ha van hely a hűtődben sokáig frissen tudod tartami!

Jó ha mindig van otthon citrom, mivel magas C-vitamin tartalma miatt az immunrendszer erősítésében, a betegségek leküzdésében fontos szerepe lehet.

(A hír forrása: https://nyugdijasok.hu/)

Én a citrom kifacsart levét eddig jégkocka-csinálóban fagyasztottam le - és egy-egy kockát használtam fel teához, vagy limonádéhoz. Az se rossz megoldás....



2 megjegyzés:

  1. Ezen bejegyzésed óta így állnak a hűtőben a citromok. Köszi! (Egy kavics)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért legyen rajtuk a szemed ! Egy bizonyos idő után kezdenek puhulni - legalábbis az enyémek ezt tették. Visszatértem a régi módszeremhez, a kifacsart levet jégkocka-csinálóba öntöm és úgy fagyasztom, az garantáltan eláll akár hónapokig is.

      Törlés