2009. november 29., vasárnap

Elvan a gyerek...

Ki nem találjátok, hol voltam !?

Elmentem a vasútmodell kiállításra. /Én-vén-ló :-)/ Volt ugyan kis keverés – de csak azért mert a neten semmiféle rendezvénynek nincs rendesen megadva a pontos címe.
Ahol én felfedeztem ezt a programot, oda nem volt pontos cím írva csak annyi, hogy a IH Szivárvány gyermekházában lesz. Utca, házszám semmi… Nagy lendülettel elmentem az IH-ba /Nagy Lajos király út/, aztán kiderült, hogy az Uránvárosban van ez a Szivárvány gyermekház. Hát honnan kellene ezt tudnom ? Nem igazán vagyok már „I”.
Morogtam emiatt máskor is, Pécsett rengeteg kiállító hely/terem van. Ha meghirdetnek valamit az újságokban /pl. Pécsi Hírek is/ ott sem szerepel a cím, csak a terem neve. És ha ezt egy idegen olvassa ? Honnan a csudából tudja meg, hogy hol van a Kisgaléria, vagy a Civil Közösségek Háza ??? No mindegy….
Ha már rászántam magam, hát elmentem oda. Meglepően sokan voltak, és nem csak kisgyerekesek ! Így hát nem éreztem kellemetlenül magam. A belépő kissé húzós volt /=600.- Ft/, de végül is, ha ennyi, akkor ennyi. Kirúgtam a hámból…Nem is értem, kezdek elrosszulni. Remélem figyelitek, ettem egy gyrost, ittam egy forrócsokit, stb…Mire vezet ez ???

Jó egy órát voltam ott, természetesen fotóztam, és természetesen nem igazán jól sikerültek a képek, de azért megmutatok néhányat. /Este, villanyfény, stb… ezzel a géppel NEM megy…/ Látszott az egészen, hogy igazi hagyománya ennek a modellezésnek Németországban van. Azok voltak a legjobb modellek, melyek német pályaudvarokat és helyszíneket mutattak be. /Gondolom én, német segítséggel, német alapanyagokból, alkatrészekből, modell-darabokból  előállítva .../A magyar terepasztalok, helyszínek nagyon szegényesek voltak, habár meglepett, hogy Abaliget és Godisa állomások makettje megvolt, ráadásul az alagúttal !
A belső termekben kisebb méretű vonatok voltak, az előcsarnokban egy nagyobb terepasztal állt. Itt volt lehetőség arra is, hogy pici, alacsony, egyszerű asztalok mellett a gyerekek is kipróbálhassák a kis vonatok ide-oda irányítását. Élvezték is kellőképp. A nagy asztalokat egyébként számítógéppel vezérelték. Volt itt sokféle vasúttörténeti érdekesség is, lámpák, táblák, egyenruha, menetrend-tábla, és az egyik falon millió vasút témájú bélyeg.
Mindent egybevetve, örülök, hogy elmentem, ha már arra a németországi csoda-modell-kiállításra nem fogok eljutni valószínűleg soha… /Bár igaz, hát a TV-ben lehet, többet láttam, mintha elmentem volna./











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése