2011. április 17., vasárnap

Ferencesek utcája

Valamit „elnéztem” a programok között,  és potyára mentem a Kisgalériába, ott az egyik kiállítás már bezárt, a másik meg még ki se nyitott.
Gondoltam, akkor benézek a Kortárs galériába – no, az meg anyagbeszerzés miatt épp zárva volt. Így hát nem maradt más hátra, mint a Ferencesek utcája nyitott udvaraiban leskelődtem és fotóztam. Gyűjteményemet szaporítandó persze, hogy kapukat is : - )
Néhány kép ezek közül: 






















A Jókai utcában lefelé jövet megállapítottam, hoy Gyuri bácsi írógépjavító boltja helyén egy ronda tetováló-üzlet van, ill. a szegény Mátyás királyt még mindig letojják a galambok... 




6 megjegyzés:

  1. Ha ezeket a képeket egyetlen séta során csináltad, akkor őszinte elismerésem ! Bár nem mindegyik helyszínt ismertem fel és pontosan nem kutattam, hogy útvonal szempontjából sorrendben vannak-e ? Azt pl. hiányoltam,hogy az utolsó képhez (utca) elég közel lett volna az a nagy kapu, ami sajnálatos módon lánccal ki van kötve +lelakatolva,de azon is valami fém dombormű van ? Bocs' ha most nem keresem a képeim között. (valamilyen "egyház" is működik ott) Kár, hogy nem raktál be egy útvonaltérképet! :-) Google maps félét. :-) :-)

    VálaszTörlés
  2. Sokadszor állapítom meg, minek is olvasok ?-ha szinte semmire nem emlékszem.Állandóan csak arra, -esetleg -hol kellene megkeresnem ? A 8.sz.kép igen kedvelt épületem ! [Lásd a 2-2 db. hölgyet az ablak mellett ! :-) ] Tudom, valamelyik Pécsi Szemlében volt tanulmány - képekkel arról és azokról a házakról! Kik laktak ott, milyen üzlet volt anno,- stb. Ilyesmiket bizony ma sincs időm - utólag - keresgélni.
    Bár kissé távolabbi épület és fogalmam nincs,mi lehet ma ott ?- de találtam ezt.
    Nekem a volt szájsebészet anno Persze, régebben más volt. (Írt is róla dr.Arató a visszaemlékezésében)
    És bizony, ezt is véletlenül találtam csak,bár nekem ez is emlékezetes hely !
    Fehér Piroska dohányboltja Benne galéria, 1950-es fotó is.
    Szót sem,- nem kisebbítve &Aranyosf. munkáját,-
    Mostanában nagyon frissül!
    (Én pl. Székely- Kun - és Besenyő utcákról sem tudtam)-
    Na, ennyit.

    VálaszTörlés
  3. Na, most meg törölni nem tudom.
    Székely-Hun-Besenyő utcák
    (remélem)

    VálaszTörlés
  4. A belső-udvar képek a Kórház tértől a Jókai tér felé haladva készültek, CSAK a Ferencesek utcájában és egymás utáni sorrendbe tettem be a képeket, igaz, nem jelöltem meg a házszámokat.
    A Mátyás király utcába nem mentem beljebb, csak a szoborig.
    Székely-Kun-Besenyő-Török utcák hozzám nagyon közel vannak, még manapság is sétálok arra, nem beszélve arról az időről, amikor Lilivel állandó sétáink helyszíne volt.

    VálaszTörlés
  5. Csodálatosak a képek, a hangulat..., kösz!:)

    VálaszTörlés
  6. Jó kis kapuk. Az alumínium kilincs a bronznak látszó kulcslyukkal nagyon jó kép. Tetszik ez a két idegen stílus és anyag ilyetén való találkozása :-)

    VálaszTörlés