2011. április 30., szombat

Lakodalom



„Természetesen” végignéztem az esküvőt – naná, ha a svédekét megnéztem, akkor az angolokét perszehogy ! 45 millió €-ba került. Azért ez nem semmi… Eszméletlen mekkora tömeg volt, azt mondták, kb. 1 millió ember volt a helyszínen kíváncsi az eseményekre és a földkerekségen 2 milliárdan kukkoltunk…
Igaz, arról is szó esett, hogy a legközelebbi angol királyi lakodalom jó sokára lesz, hiszen a mostani pár gyermekének esküvőjére várni kell pár évtizedet. El is meditáltam, hogy milyen érdekes, habár Erzsébet esküvője idején TV még nem volt, de film készült róla, azt többször is láttam. Láttam természetesen a trónörökös Károly és Diána esküvőjét (sajnos a temetést is) és most a legfiatalabb uralkodó-jelöltét. Hát a következőt már nem érem meg. Tehát nekem ez volt az utolsó angol királyi esküvőm…

Kissé restellem, de ezt a Kate-t nem találom túl szimpatikusnak, ám nem tudnám megmondani az okát, miért. Csak. Ezt érzem. De hát végül is nem nekem kellett feleségül venni. Majd meglátjuk. Az angol királyi család már annyi mindent kibírt, és annyi mindent átvészelt, egy ilyen Kate nem hinném, hogy megingatja…

Egy valamire azonban jó volt ez az ünnep, megint tanultam valamit. (Na, most árulom el a tudatlanságomat). Én nem ismertem az angol himnusz szövegét, se angolul, se magyarul. Végig el tudom dúdolni, a dallamát tudom, de többet nem. Ma az egyházi szertartás végén elénekelték és meglepődtem, hogy mindenki tele tüdővel fújja,  kivéve a királynőt. Természetesen azonnal leesett a tantusz, hogy ennek csak az lehet az oka, hogy a himnusz róla szól. És tényleg.

Isten, óvd kegyes királynőnket,
Éljen soká nemes királynőnk,
Isten óvd a királynőt:
Adj neki győzedelmes,
Boldog és dicsőséges,
Hosszú uralmat:
Isten, óvd a királynőt.

Ó, Urunk, Istenünk, emelkedj fel,
Ijeszd el ellenségeit
És pusztítsd el őket!
Zavard össze terveiket,
Hiúsítsd meg aljas cselszövéseiket,
Benned bízunk:
Ments meg Urunk, minket.

A legszebb ajándékaiddal
Halmozd el bőséggel;
Legyen uralma hosszú:
Védje meg törvényeinket,
És mindig adjon okot,
Hogy szívünkből énekeljük hangosan:
Isten óvja a királynőt!


6 megjegyzés:

  1. Bár az esküvőt nem láttam, de néhány pillanatát én sem úsztam meg. Teljes mértékben osztom a véleményedet az arát illetően. Sőt...én egy rámenős, számító kis libának látom.

    VálaszTörlés
  2. "Természetesen" vártam, hogy ez legyen a téma! Ismerjem el, a legnagyobb meglepetésem: (terveztem,hogy milyen jót fogok aludni a tv. előtt- mivel aznap utazott vissza GB-be közeli rokonom -és kellően fáradt voltam- stb.) -csak-csak végignéztem a közvetítéseket! (vagy 5-6 csatornán?) -(BBC/CNN)- értsd: ha már nagyon tele voltam a stúdiókba behívott szereplőkkel és némelyik magyar műsorközlővel...)- amúgy saját felmérésem (nem pontos) - eddig ilyen véleményekkel találkoztam :
    a.)nem érdekel (max.elutasító)
    b.)nagyon érdekelt (max.rajongó)
    Valahogy eddig még nem találtam olyan személyre,kivel nekem megfelelően tudtam volna beszélgetni erről. :-)
    Bizonyára bennem a hiba!
    mellesleg:
    Tv.műsor(ok) kritikája

    VálaszTörlés
  3. (Csak-csak kellett pár e-mailre is válaszolnom, ill. Anyák napja is van,- és még a további vélekedésem is elveszett innen.) nem jó előjelek.)
    Ki tudja mennyire pontosak az adataim,- GB ugyan EU-tag,de nincs € - így az esküvő előzetes költségei 50 millió GBP (Font)- ami kb. 15 milliárd HUF (Forint)- hagyján! - de (mi sem) mások sem tudják még, hogy a brit gazdaságnak mekkora bevételt fog jelenteni! (Annak ellenére,hogy pl. munkaszüneti nap volt és egyebek)
    Ill. egyedül a rendőri biztosítást fizetik adóból (kormány vállalta- stb.) - Lássam,bemegy-e ez ?

    VálaszTörlés
  4. Az esküvő előtt6alatt/közben... leginkább olyasmik érdekeltek, amiket eddig nem tudtam. ("hülyeségeket leszámítva...) pl. mire lehetett fogadni és ilyesmik.
    Pl. nem tudtam, hogy Eilika Austra (!) - Wikipedia - a sorban a 794. hogy angol királynő lehessen ! :-)
    (mellesleg ezt Austria (Habsburg) Gyuri mondta,- ő is a Wikiből tudta meg...)- érdekelt még a Rédey Kamillával való kapcsolat is, de ne soroljam. :-) Szerencsére a legtöbb "érdekességet" már majd mind' elfelejtettem.
    (folyt. később)

    VálaszTörlés
  5. (Végül, természetesen "demokrácia" (...) van... ki-ki vélekedjen úgy, ahogy neki "jólesik!"
    Engem pl.(mint ffi.)- "sosem érintett meg" Diana (mondhatnám még idegesített is)-és különösebben Katalin sem "érdekel". (mint nő / külsőleg)- talán azt a "számító" jelzőt még el tudnám fogadni (?) de a "kis libát" már kevésbé... (l.d. iskolai végzettségeit és egyebeket)
    természetesen magam is alkalmaztam "jelzőket"- amikor (anno) fiaim körül különböző leányok tűntek fel, meg el... sajnos (?) - már csak ilyenek lennénk ? - külsőségek alapján "ítélkezünk" - de ez egy más történet.

    VálaszTörlés
  6. az 50 millió € -t nem én találtam ki, ill, írtam tévesen, hanem a Tv-ben láttam. (Kép alatti kísérő szövegben) Ha rosszul írtam, akkor ők tévedtek - és persze ezt sem lehet kizárni.

    VálaszTörlés