2011. április 19., kedd

Buszon


Nem szoktam hallgatózni – de aki buszon utazik, akaratlanul is fültanúja lehet néha különös mondatoknak. A tegnapi se volt egy nagy szpícs, de leírom, mert dokumentálni akarom 2011. áprilisát az utókornak.
Két középkorú, fáradt arcú, nem a felső vezető réteghez tartozó hölgy (inkább nő)  beszélgetett. Amennyit az ülésemről való felállás és a leszállás közötti alig egy percben hallottam, a következő volt:
„És a……….(név nélkül, csak egy jelzős szerkezettel meghatározva az egyént) most még külön testőröket is kap. Mi meg küldjük el a konyhásokat, mert központi konyha lesz. Nem elég, hogy most emelték a befizetést, de még azt is kiadták, hogy a heti 6szori gyümölcslé helyett csak másnaponként adhatunk a gyerekeknek, és a 10 dk gyümölcs helyett elég 7 dk is.”

Hazafelé ballagva elmeditáltam kicsit ezen a pár mondaton.

Esetleg ti is ?

P.s. Kétségtelen, hogy az azért haladásnak könyvelhető el, (legalábbis az ötvenes évekhez képest), hogy mindezt a buszon  hangosan ki lehet (még) mondani.

4 megjegyzés:

  1. Ahogy szokták mondani:sovány vígasz:(
    Meg aztán ne kiabáljuk el.

    VálaszTörlés
  2. Sajnos a vélemény nyilvánítás is csak az utcán hangzik el, pletyka szinten. a mi kisvárosi fórumunkat pl fél évre eltüntették, azzal az indokkal, hogy felújítják, ( túl sokan firtatták , bírálták a helyi hiányosságokat. Visszakaptuk, de már elszoktak tőle a fórumozók. Megállt az élet, mindenki magában tartja a véleményét.
    Ez a "nagybötűs" demokrácia.
    Igen Délimnek lehet igaza!

    VálaszTörlés
  3. Bocs' esetleg te már tudsz valamit ? :-) Lehet, hogy az Pécsi Alkotmányban (sic!) elő lesz írva a dekagramm új jelölése ?- én úgy tudtam 8eddig) : dkg ! Témához : Pécsnek lesz alkotmánya Google keresőbe írva !
    *********************************
    Igaz, lassan én már nem nagyon hiszek senkinek / semmiben ?- Épp' olvasom : Szerdán fogyott el az utolsó vacsora.
    Szerdán volt az utolsó vacsora
    A témához : (mi,kik többet nézzük a magyar tv-t ?) tudunk sokkal rosszabbat is !- (étkeztetésben)- nem hogy gyümölcslé nincs !- nincs ebéd sem. (Bár ne legyen igazam ! )

    VálaszTörlés
  4. @X:ha egyre gondolunk,hiradóból tudottan,talán megint van ebéd.

    VálaszTörlés