2011. április 7., csütörtök

Költői kérdés

Emlékeztek még, mi a költői kérdés ? Ha nem: „Gondolatalakzat, a stílus szenvedélyessé tételének, nyomatékosításának eszköze. Csak formájára nézve kérdés, választ nem igényel.”
Tegnap kora reggel a buszra szállva (első utasként) fura kép fogadott. Minden ülésen egy kis papírfecni trónolt ! El nem tudtam képzelni, ki az az őrült, aki efféle reklámra ragadtatja magát ?! Amúgy is utálom és torkig vagyok a reklám-cetlikkel, tele-vele a postaláda, az utcán a kezembe nyomják – és most már a buszon is… Levettem egyet és leültem a relkám-lapocska helyére, majd olvasni kezdtem: 

Hát kérem nem semmi ! Pécs városának ilyen ökörségekre van pénze ! És itt jön(nek) a költői kérdés(ek):
Mi a fenére jó ez ????
Nem lett volna okosabb kocsimosásra/takarításra használni ezt a pénzt ?
Kit érdekel, hogy ki az üzemeltető – ha normálisan járnak a buszok ?
Miért nem lehetett/volt elég ezt a mindenhová eljuttatott ingyenes újságban megírni ?
A dátumot nézve, csak nem áprilisi tréfának szánták ? 
Sajnos többszöri próbálkozásra sem voltam képes ennél jobb fotót készíteni :-(

5 megjegyzés:

  1. (1.) Épp' készülök a netezést abbahagyni- mára- 09 órától.
    természetesen, ki-ki vélekedjen úgy, ahogy azt ő jónak gondolja.
    Azért, csak-csak lásd, hogy mennyien neteznek... vagy a magyar lakosság olvasási szokásai"- és ne soroljam.
    ( 3 napon át nézte, azt a Mindent.Egyetemét is...) - stb. Szóval : ( mint ahogy az én szövegem is ?- erősen demagóg ?...) Döntse el majd az utókor ! - [Lásd hozzá: (hír) a P.Vízmű volt vezetőjének..."beidézését?"- meg/kihallgatását ?- és sok egyéb... kapcsolódó hírt is.
    Amúgy "igazad" van... nem régen tértem haza a kis boltból... lemérettem az érkezett "reklámújságokat"'- ( 35 dkg!) - de,ne bonyolítsam !
    Sajnos, még nem állt módomban fotózni ! :-) :-)
    Na, legalább ma sem utazom busszal... igaz, se bérletem, se semmi.
    Összegzés : (bár mai újságokat sem olvastam, se tv. sem rádió bekapcsolva... semmi! Attól még, kösz' a hírt ! :-) :-)

    VálaszTörlés
  2. Már megint túlléptem a magam kiszabta határidőt ! Sebaj- majd leköpöm a fürdőszobai tükröt. (...)
    Lásd hozzá,- régebbi cikkeket ? (ha igaz) - ki, hogyan fizette/fizeti az ehhez hasonló leveleket! Vagy lásd hozzá : mibe került - és melyik cég végezte azt a telefonos (pécsi) közvélemény kutatást ! - Te meg "csak" olyasmik miatt ...vagy kiakadva, hogy ott volt egy papírlap az ülésen ? - Má' bocs!
    Én bizony,- "örültem volna" ilyen levélnek - már 2x beleültem rágógumiba !- (buszon) -ill. leülés előtt (régi buszban) a müa.ülést igyekszem letörölni - pl. p.zsebkendővel ! (stb.)
    Na, OFF! :-)
    (csütörtök)

    VálaszTörlés
  3. A forma diadala a tartalom fölött. Nem baj, ha nincs benne semmi, lényeg, hogy jól kommunikálják. Hogy fölösleges, drága, és valódi probléma megoldására is lehetett volna azt a pénzt használni, amibe a nyomtatvány került? Biztos, de az is biztos, hogy valakinek így is nagyon "bejött".

    VálaszTörlés
  4. (3.) Ismételten írva...hogy 3 napig néztem pl. a Mindentudás Egyetemét... és semmi bajom az ott elhangzottakkal... csak-csak igyekeznék nem "meggondolatlanul" írogatni ?- bár én keményem iWiW-ezem is meg facebook... stb.
    Kis pontosítás (?) - pl. " NEM Pécs Önkormányzata" fizet mindent... pl. vannak a "saját költségeik" is a "városatyáknak"... és ne bonyolítsam !
    Hát, talán még ennyit.
    Bár nekem (szerintem) már "senki sem trombitál!".... de csak-csak ... stb.

    VálaszTörlés