2011. május 1., vasárnap

Barna, sárga, zöld





7 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon szépek a repce táblák ebben az időszakban. Tegnap én is sok mellett elmentem, és közben az jutott eszembe, hogy tényleg ennyire kell a gazdákat támogatni a repce termesztésben? Ugyanis ahol repce van ott nincs más, és lehet, hogy egy kicsit fontosabb lenne számunkra a megfelelő mennyiségű, és árú búza, vagy kukorica termés, mint a biodiesel.

    VálaszTörlés
  2. Az alsó fotó nagyon tetszik! Gratulálok hozzá! :-)

    VálaszTörlés
  3. Nekem meg ez jut az eszembe a tavaszról!
    "Úgy öntötte el a fákat
    a zöld levél
    ahogy árad a víz."
    A második kép valóban különlegesen szép!

    VálaszTörlés
  4. A második kép tényleg csudaszép. Ezt nagyon elkaptad.

    VálaszTörlés
  5. Hű, nekem is ez a második kép nagyon - nagyon tetszik!!! Még hogy nem tudsz fotózni!:)

    VálaszTörlés
  6. Nekem az első kép is nagyon tetszik, talán azért mert a szántóföld párhuzamos barázdái nagyon jól szemléltetik a párhuzamosok végtelenben történő találkozáást. A vers választás is nagyon jó a képekhez :-)

    VálaszTörlés
  7. (hétfő) Bár esett az eső,épp' vittek repceföld mellett (M6-Pécsvárad felé) és meglepett a repceföld intenzív illata. Igaz, jutott rögtön eszembe: a méhek sem hülyék! - így aztán majd lesznek gondok a mezők védett és veszélyeztetett vadvirágainak beporzásával.
    Amúgy a búza árát nem tudom,de a repcemagért jóval többet kaphatnak a gazdák. 2010-ben (ősszel) 30 ezer ha-al kevesebb terület lett bevetve Magyarországon. Most kb. 258 ezer ha-on virágzik. Azt sem tudtam, elég macerás a termesztése, többszöri permetezések és egyebek.
    Kapcsolódó cikkek címei :
    Virágban a repcefoldek és
    Fenyegető repcemező
    (Google keresőbe írva)
    ha = hektár (?) azt hiszem (...)

    VálaszTörlés