2019. március 2., szombat

Tudtad ? Én nem.


Eszem megáll, hogy mik vannak.
Még mindig nem tudok mindent. Pl. ezt se tudtam:
Miért a gyűrűsujjunkra kerül a jegygyűrű? 
Hír innen: 
Egy több ezer éves írás szerint minden ujjnak megvan a jelentése, és egy egyszerű gyakorlat arra is rávilágít, hogy milyen szoros kötelék (lehetne) a házasság.

A bölcs kínaiak szerint a hüvelykujjunk a szüleinket jelképezi, a mutatóujj a testvéreinket, barátainkat szimbolizálja, a középső ujj pedig saját magunk megfelelője. A gyűrűsujj a szerelem és házasság megtestesítője, a kisujj pedig a gyerekeinké.

De vajon miért pont a gyűrűsujjra kerül a gyűrű az eljegyzésen, majd az esküvőn? Ez egyáltalán nem a véletlen műve, mint mindennek, ennek is oka van! Fordítsd egymással szembe a tenyeredet, a felső ujjpercek szorosan simuljanak egymáshoz, de a Téged jelképező középső ujjakat hajlítsd be - úgy, ahogy a képen is látod!





* Most nyisd szét a hüvelykujjakat - látod, a szüleinknek nem kell a halálunkig velünk élniük, fontos részét képezik ugyan az életünknek,
de nekik is megvan a saját útjuk, amin járnak. Zárd össze a hüvelykujjakat!

* Most nyisd szét a mutatóujjakat - látod, a testvérek, barátok is
pótolhatatlanok az életünkben, de nekik is megvannak az álmaik, amiket meg kell valósítaniuk. Zárd újra össze a mutatóujjakat!

* Most nyisd szét a kisujjakat - látod, idővel a Te gyerekeid is kiröppennek, hogy megtalálják a boldogságukat, ami csak a legritkább esetben köti őket a szülői házhoz. Zárd újra össze a kisujjakat!

* Most pedig próbáld meg szétnyitni a gyűrűsujjadat! Látod, ez a
kötelék szétszakíthatatlan, és a régi bölcsek ezért gondolták úgy, hogy erre az ujjra kell kerülnie a hűséget és állandóságot megtestesítő jegygyűrűnek.


P.s.
1. Ha ez az egész csak valami "kitalált" butaság, akkor bocs. Az ember tényleg nem tudja már a töménytelen információban elveszve, hogy mi igaz, s mi nem....
2. Elég szomorú, hogy ebben a furcsa mai világban, állandóan attól kell tartanunk, hogy valahol, valaki, valahogy, valamiért átver bennünket....



6 megjegyzés:

  1. Kissé nevetségesnek tűntem most még magamnak is ahogy ülök itt a képernyő előtt összetett kézzel és valóban ahogy leírtad teszteltem:) Bár közel 47 éve hogy együtt vagyunk de mégis kíváncsian vártam a végeredményt:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, hogy az ember elbizonytalanodik néha ? - amin cseppet sem lehet csodálkozni a ránk hulló folyamatos információ-esőben. Van ami "bejön" - van amiről meg kiderül: tévedés, vagy átverés.
      Hát ez nem az.

      Törlés
  2. Nagyon kedves :-) hát persze, hogy én is megcsináltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) De mondd, ki talál(t) ki ilyesmit? Rejtély.....

      Törlés
    2. Azok, akiknek még nem volt internetjük, okos telefonjuk. ;-)

      Törlés
    3. :-) Ők még gondolkodtak....mi meg már csak nézünk....többnyire.

      Törlés