2021. február 2., kedd

Kelkáposztából

Találtam a piacon egy aranyos pici fej kelkáposztát, és az jutott eszembe, épp arra elég, hogy rakott változatban elkészítsem.

A hűtőmben mindig van kész fasírozott, gondoltam azzal "dúsítom". Megfőztem a négybe vágott káposztát, szépen szétszedtem (ha nem is levelekre, de darabokra) - és a kivajazott jénaiba rétegesen beraktam, a levelekre pedig az apróra  feldarabolt fasírtot. Egy egészen kevés kis főtt rizst szórtam rá, majd a káposzta másik felével befedtem. A tetejére pár kanál tejföl és színesítőnek reszelt sárgarépa került. Az egészet megsütöttem. Ilyen lett:


Próbáld ki !


2 megjegyzés:

  1. Jól összeraktad váljon egészségedre! Szoktam én is kelkáposztából és savanyúból is készíteni szeretjük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretem az efféle "rakott" ételeket, jó változat a főzelékek között.

      Törlés