2021. március 7., vasárnap

A vörösbegy éneke

Bevallom, nem tudtam, hogy ilyen szépen tud énekelni ez a csöppnyi madár...

Barátnőmmel sétálni mentünk és nagy örömömre ma legalább láttam, hallottam madarakat. Már majdnem visszaértünk az autóhoz, amikor egy szinte szűnni nem akaró csicsergő hangra lettem figyelmes és  a fa  alapos szemrevételezése után fel is fedeztem rajta egy vörösbegyet. Mivel lefényképezni nem tudtam, és ugye magnóm sincs, amivel madárhangokat tudnék rögzíteni, maradt az Internet. És találtam egy videót, ahol a madár is, meg a hanga is jó. Érdemes megnézni. Örülök, hogy ezt felfedeztem.

Én csak néhány képet készítettem: 

Lassan töltik fel a bányagödröt


Tavaszodik....


4 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy feltetted a vörösbegy énekét. Ma reggel jobban fog indulni a munkanapom, ebben a nagyvárosban :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volt fent több videó a youtube-on, de ez szerintem is szuper ! Annyira tudom irigyelni azokat, akik ilyen képet/filmet tudnak készíteni... Igaz, bizonyára a gyakorlaton, tudáson kívül szerencse is kell hozzá. Ja és masina....

      Törlés
  2. Igazi megnyugtató érzés hallani a csicsergést és látni a tavasz hírnökeit:) Nem tudom hogy itt nálunk milyen madárka csicsereg hajnalban de kedvelem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem tudtam - eddig - hogy ez a csöppnyi madár ilyen dallamokat tud "énekelni". Én nagyon tudok örülni az efféle felfedezésnek.

      Törlés