2021. március 21., vasárnap

Kis séta

Hidegek, sőt fagyosak az éjszakák - jó, mondom én, még csak március van, inkább most, mint májusban...Tegnap szállingózott a hó is, ma d.u. viszont gyönyörű napsütéses és főképp szélmenetes idő volt, mentünk tehát sétálni. 

Állítom, a Király utcában nincsenek annyian, mint ma d.u. a Mecseken voltak. Még jó, hogy mi egy kevésbé ismert utat választottunk, egyetlen fiatal párt leszámítva senkivel nem találkoztunk. Lassan bandukoltunk a még nagyon télies erdőben. Pár fotót készítettem csak, mert annyira beszélgettünk, hogy a témák még a fényképezésről is elvonták a figyelmemet.

De nagyon jó volt... Ilyenkor érzi az ember, hogy egy jó barátnő és egy jó séta újjáteremtheti az embert.


Lassan elnyílóban van a hóvirág

Ezen az erdőrészen még aprócska a medvehagyma

Ez egy gyönyörű moha - a valóságban szebb volt, mint itt a képen.

Az illatos hunyorok zöme is elnyílt már

Egyik kedvencem az odvas keltike. Írtam róla itt:

Mit tudnának mesélni ezek az évgyűrűk !


Tudod-e mi ez ? Én nem tudtam. Itt olvashatsz róla: 


Ez nem a Mecseken, hanem a kertemben nyílik, de olyan szép, hogy gondoltam, megmutatom...




6 megjegyzés:

  1. Jó volt sétálni egy kicsit virtuálisan az erdőben. Nagyon szép fotók!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kedves bókot. De én folyton azon kesergek, hogy madarat, na azt aztán nem látok, fényképezni meg,...hát azt sose fogok tudni...Mindegy, a virágok is szépek.

      Törlés
  2. Jó kis kirándulás lehetett!:) Panaszkodnak a pécsi rokonok, hogy milyen tömeg van minden kiránduló helyen! Nem restek eljönni ide a tóhoz! Bár mostanság olyan szélviharok vannak! Hiába süt szépen a Nap, a tónál "balatoni vihar" van.
    Érdekes ez a boszorkányseprű, még nem hallottam róla! Kösz, hogy feltetted a sok, szép fotód mellé! Megint tanultam valamit.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha ebben a borzadályos C-ben van/volt valami jó, akkor az az, hogy az emberek egy része talán felismeri, nem csak a plázákban lehet sétálni. És a Mecsek elég nagy, az "ügyesebbek" találnak olyan helyet, ahol nincs tömeg. A boszorkányseprű nekem is "ajándék" volt. Szeretem az ilyen meglepetéseket.

      Törlés
  3. Kutatok az emlékeimben, de nem rémlik, hogy láttam volna már boszorkányseprűt. Én sem ismertem eddig. Eddig csak a jellegzetes fagyöngy "lombgömböket" láttam fákon. Figyelmesebben fogom járni az erdőt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Első ránézésre azt gondoltam: Jé,a szél lefújt egy madárfészket - de szerencsére kertész barátnőmmel sétáltam - aki azonnal felvilágosított, hogy ez micsoda. De - emlékezetemben nincs ilyen kép, és lehet, hogy még én se láttam ilyent.

      Törlés