2021. július 30., péntek

Nézem a Tv híradót.

Árvíz (Németország), tűzvész (Törökország), tömeges halpusztulás (Florida), homokvihar (valahol Afrikában  és Kínában), jégolvadás Alaszkában,  tüzek Szibériában és Corona az egész világon.

Szerintem már elkéstünk mindennel. Előbb kellett volna észbe kapni, talán lehetséges lett volna a Föld állandóan változó arcán valamit szépítenünk és nem felgyorsítani az amúgy is esedékes változást.

Mert ne gondoljuk, hogy ez az első….  Nekünk – két lábon járóknak az – ráadásul még lelkiismeret furdalásunk is lehet, mert biztos, hogy ebben a folyamatban  benne van a „mi sarunk” is.

Nagy kihalások:
443 millió évvel ezelőtt
376 millió évvel ezelőtt
251 millió évvel ezelőtt
200 millió évvel ezelőtt
65,5 millió évvel ezelőtt

Vagyis a következő akármikor jöhet. (Valójában tőlünk függetlenül is, de ki tudja voltak-e az előzőknek vészjósló jelei ? És ami most van, az micsoda ? )

Várakozunk…


(https://hu.wikipedia.org/wiki/Kihal%C3%A1sok_okai)


2 megjegyzés:

  1. Az utolsó időkben vagyunk... Nem várható már sok szép és jó év. Valaminek a végére értünk... Ha így maradna minden, az is baj lenne, de a helyzet évről-évre rosszabbodik. És itt már nem segít a szívószál forgalomból való kivonása.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És mégis sokan hülyének tartanak, ha megpendítem ezt a témát. Az emberek gyávák, nem mernek foglalkozni azzal, ami félelmetes és csak esetleges - inkább csak a bárányfelhős kék égre gondolnak, vagy nem tudom mire, miközben veszettül nyomkodják a telefonjukat…. Szinte senki nincs körülöttem, akinek hasonló gondolatai lennének - néha el is csodálkozom. ezen.
      Ámbár valószínű nekik a jobb. Mosolyogva nem-várni a halált, biztos jobb, mint naponta rákészülve... és siratni azt, ami elveszik.
      Carpe Diem !

      Törlés