2021. július 27., kedd

Két és fél percig

...semmire se gondolni, csak nézni, hallgatni....aztán lehet tovább menni...

vagy  - ami mostanában inkább megesik velem - elterülni a hűvös szobában és várni a holnapot/holnaputánt, stb...

Nagyon elegem van ebből a nyárból, pedig még nincs vége.

 


https://hu.wikipedia.org/wiki/Meggyv%C3%A1g%C3%B3

Magyarországon védettséget élvez, természetvédelmi értéke 25 000 forint.

(Ha nem tudnád, a kotlófolt: A madár hasáról a költés megkezdése előtt kihullanak a pehelytollak, illetve ez a terület erekben gazdagabbá válik. Ennek szerepe az, hogy a tojó közvetlenebbül tudjon érintkezni a tojásokkal, biztosítva a fiókák kikeléséhez szükséges hőmérsékletet. Miután befejeződött a kotlás, a tollak elkezdenek vissza nőni. Én még életemben nem hallottam ezt a szót...)





4 megjegyzés:

  1. Köszi, megint tanultam valamit! Mármint a kotlófoltot. Nálunk sok meggyvágó megfordul, csodásak!
    Nincs mit tenni, meg kell várni, míg eltűnik ez a meleg! Ha körbenézel, láthatod, milyen tragédiák történnek az időjárás miatt - felmelegedés miatt - és akkor örülhetünk - szerintem -, hogy "csak" hőség van és rendelkezünk hűvös szobával. Ez is elmúlik, mint minden.;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony látom a (német) tévémben, mi történt - tartok is tőle, hogy ha ilyen eső jön mifelénk, elmossa a házam. És tehetetlen vagyok a hatóságokkal szemben....

      Törlés
    2. Ott a megduzzadt folyók miatt volt elsősorban a tragédia. Itt nem vagyunk veszélyben ilyen szempontból, de bizony szoknunk kell - ha ezt egyáltalán lehet - szembenézni mindenféle tragikus jelenséggel.:( Enyhén szólva, nem megnyugtató.

      Törlés
    3. Gyere el hozzám és mindjárt megérted, miért írok panaszos leveleket évek óta az "illetékes" hatóságoknak, miért hívtam ki a múlt héten a képviselőt. Sajnos az én házam igencsak veszélyeztetett helyen van, ill. nem is a házzal van a baj, hanem a lehetetlen út és csatorna-tervezés (vagyis nem-tervezés)miatt.
      Én tényleg félek - és akár a legrosszabb is bekövetkezhet egy kiszámíthatatlan időjárási esemény miatt.

      Törlés