2022. november 17., csütörtök

Cukkinis rántotta, szalonnával

Nem nagy művészet... (Bár lassan a különleges, extra ebédek közé kell soroljam, az alapanyagok ára miatt. Ugyanis a legkisebb méretű tojás 90.- Ft a piacon, a cukkini "csak" 375.- volt, a szalonna még tavalyi, a fagyasztóból.) 

Tehát a fenti három dolog kell hozzá és máris  kész az ebéd...(A cukkinit feldarabolás után először egy csöppet megpároltam.)  Gyors és egyszerű: szalonnát megsütni, rádobni a cukkinit és végül a felvert tojásokat ráönteni... Paradicsom leves volt előtte - a tegnapi maradéka. Szeretem, amikor fél óra se kell az ebéd elkészítéséhez....  :-)




6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta finom lehetett, váljon egészségedre! Macid ismét nagyon figyel, lehet hogy éhes?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg volt és azért is szeretem, mert nem igényel túl sok "vacakolást"...Igen. Dörmögő Dömötör szereti az ilyesmit...:-)

      Törlés
  2. Jól néz ki, finom is lehet. Cukkinimérgezést kaptunk a nyáron, annyi termett....de ettük rendületlenül minden formában. A fagyasztóba is jócskán tettem el. Két éve rákaptunk a mángoldra, azt is lehet sokféléképp elkészíteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem sajnos olyan kicsi a kertem, hogy ilyesmit nem tudok termelni, pedig szeretem...Mángoldot egyszer kóstoltam, (kaptam) de maradok a "rendes spenótnál. Persze lehet, hogy ha több variációt próbáltam volna, más lenne a véleményem de csak főzeléknek ettem.

      Törlés
  3. Szuper ebéded volt, finom is és gyors is 😀. Apukámnál is nagyon sok cukkini termett ezen a gyáron, az utolsót nemrég szedte le.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elgondolkodtam, hogy kisebb átalakítással hátha mégis megkísérelhetném legalább egyszer - ezt a szeretett cukkinit az udvaromban...Nos, majd tavasszal újragondolom a témát.

      Törlés