2023. május 20., szombat

Cica-baleset

Nehogymá' egy hét elteljen baj, probléma nélkül.... Csütörtök reggel Zizi gyanúsan nyugodtan feküdt a szőnyegen - ahol egyébként nem szokott - s amikor Pisze közelített feléje, morogni kezdett. Már ez is feltűnő volt, s amikor megpróbáltam felemelni, kegyetlenül nyávogni kezdett, jelezve, hogy ez neki bizony fáj.

Nem nagyon akartam mozgatni, tudtam, ezt orvos nélkül nem ússzuk meg, és még örüljek, ha nem törött el semmije....

Felpakoltam, elvittem, s bizony kiderült, hogy komoly sérülései vannak, nem fogjuk tudni kideríteni, pontosan mi történt, de valami olyasmi, mintha egy szögesdrót kerítésre akadt volna fel. A mellkasán és a combján két nagy feltépett seb volt, több kisebb máshol is.

Ott kellett hagyjam az orvosnál, mert mondták, ezt csak altatásban lehet rendbe hozni. Így is történt, összevarrták szegénykémet két helyen is. 

Most egyelőre szobafogság pár napig, ami a mi viszonyaink között elég nehéz dolog. Valójában az egymásba nyíló szobák, helyiségek miatt a legbelsőbe zártam el - magammal együtt - hogy ne legyen egyedül. Éjszakára is beköltöztem oda, napközben meg úgyis ott a számítógép - felügyelet alatt lehet.  A gyógyszerbeadás egy borzalom (mindig az) - de egy hétig naponta kell gyötörnöm vele, a jobbulás érdekében. Amúgy a sebek szépek, nagyon remélem, hogy hamarosan rendbe jön.

(Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy ez az éjszakai kaland - eddig - nekem 40 ezerbe került....)

Nos, így zajlanak a mi kis unalmas hétköznapjaink... Fényképet képtelenség készíteni róla, de ha majd véletlenül mégis sikerülne, utólag - dokumentként - beteszem ide.

Nehezen, de valamelyest sikerültek a dokufotók:

A hátsó láb

Így néz ki a mellkasa....



8 megjegyzés:

  1. Sajnállak benneteket , cicádat a balesete miatt szegényke neked pedig egyáltalán nem hiányzott most gondolom sem a kiadás sem az aggódás ! Erős fiatal Zizi biztos hamar felépül de azt hogy ezután nem megy ilyan helyre ahol ez történt vele arról nem vagyok meggyőződve🤔

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony a cicákat bezárni nem lehet és az útjukat se tudod ellenőrizni. De ilyen csúf baleset még egyik cicámmal se történt. Egyébként jól van, eszik, alszik rendesen, csak azt nem érti, miért van szobafogságban.

      Törlés
  2. Szegény Zizi, és persze szegény Te is! Jól megjárt, reméljük hamar rendbe jön. A macskák sajnos járják a saját útjukat, aztán a baj hamar megvan....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma (vasárnap) kiengedtem. Remélem nem mászkál el sehová, jelenleg az autó fölötti árnyékoló "függőágyban" - kedvenc helyükön - pihen mindkettő

      Törlés
  3. Száz életük van, mindig csodálom ahogy a balesetekből kijönnek. Orvossal vagy anélkül. Jobbulast nektek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a jókívánságot, és én is remélem, előbb-utóbb helyrejön. Csak legalább tanulna belőle - de hát egy fiatal cica mindig kíváncsi, és bezárni nem tudom nem is akarnám.

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Köszönöm a jókívánságot, tolmácsolom Zizinek :-)

      Törlés