2023. május 15., hétfő

Kínos gondolatok

Lehet mondani rám bármit. Leginkább talán "bolond öregasszony" ...de vállalom, pláne így, hogy csak itt teszek "vallomást".

Az utcánkban szennyvízcsatorna csere folyik. Gyönyörű (?) narancssárga műanyagcsövek kerülnek a földbe. De nyilván nem tudnak pont annyit hozni, amennyi egy napra kell, tehát hoznak többet.
Jön a hét vége - természetesen nem szedik össze a múlt heti maradékot hiszen jönnek hétfőn és folytatják a munkát.

Vasárnap szakad az eső, ám du. egy fél órára mégis eláll. Állok az ablakban (csak úgy nézek ki a fejemből) - és látom leparkol egy kisebb teherautó, kipattan belőle 3 férfi, nézegetik, tologatják - válogatják - a műanyag csöveket, majd 4-5 db-ot gyorsan felpakolnak az autóba, bepattannak és elhajtanak.

Sajnos (?) én meg felírtam a rendszámot.
Ja...
....és akkor mi van ?

Nem merek szólni a munkásoknak, akik ma reggel megérkeztek, hiszen nem tudom, nem közülük volt-e az egyik "pakoló" - netán pont a főnök ? Ki tudja...

Eszem magam, és szégyenkezem. Hát ide jutottam. Hiszen FÉLEK megmondani az igazságot, mert ha a munkások közül volt valaki (amit nem tudok kizárni), akkor aztán nem merek többet kilépni se az utcára.

Hát ilyen világban élünk. Hát ilyen lettem. Szégyellem...

10 megjegyzés:

  1. Sajnos hogy ilyen a világ , de én is azt mondom neked hogy a titkodat hagyd meg magadnak inkább ne szóljál senkinek. Szégyellje magát az aki lopott !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszintén mondom, a félelem tart vissza attól, hogy elmondjam. Öregasszony, egyedül... hát kitől várhatnék én segítséget, védelmet ?

      Törlés
  2. Én is azt tanácsolnám mint Éva, hogy inkább ne szólj a dologról. Ahogy a közmondás is mondja, ne szólj szám, nem fáj fejem... sajnos ilyen világban élünk....

    VálaszTörlés
  3. Bizony sajnos, mert meggyőződésem itt nem csak csődarabokat lopnak, hanem sok minden mást, nagyobb értékben is...Na de ha soha, senki nem szól rájuk és soha semmi büntetést nem kapnak - akkor teszik és tenni fogják. És gyakorlatilag tőled, meg tőlem lopják el - átvitt értelemben....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért ilyen drága minden, mert a lopásokat is bele kell számolni. Egyébként sanszos, hogy a melósok közül voltak...

      Törlés
    2. Maximálisan egyetértek....sajnos....

      Törlés
  4. Szomorú!
    Nem az, hogy óvatos vagy, hanem ez a cselekedet, szégyellje magát!!! (Nem fogja) 😕
    Jól tetted, hogy nem csináltál semmit, ezek vannak sajnos mostanság.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De bevallom, engem felzaklat és megvisel, amikor ilyen közvetlenül tapasztalok valamit...Még jó, hogy a "nagy lopásokat" nem látom, tán a guta is megütne...

      Törlés
    2. A "nagy lopásokat" nem látjuk, csak érezzük sajnos!

      Törlés