2023. május 21., vasárnap

Figyelmedbe ajánlom

A  FB-n találtam, hátha nem olvasta mindenki:

Mikor kell vizet inni? Sokan azt mondják, hogy nem szeretnek vizet inni lefekvés előtt, így nem kell éjszaka felkelniük, hogy kimenjenek a fürdőszobába...
Megkérdeztem a kardiológusomat, miért kell az embereknek annyit pisilniük éjszaka. A válasza az volt:
Amikor egy ember ül, a gravitáció ereje tartja a vizet az altestében. Ezért duzzadnak meg a lábak. Amikor lefekszel, az altested a veséiddel egyensúlyt keres.
Így a vesék a hulladékkal együtt eltávolítják a vizet, mert ez a legelőnyösebb idő. A víz elengedhetetlen ahhoz, hogy eltávolítsd a hulladékot a szervezetedből.
Megkérdeztem a kardiológust, hogy mikor érdemes vizet inni. Azt válaszolta nekem: A legpontosabb pillanatokban kell vizet inni, hogy maximalizáld a szervezetben lévő hatékonyságát.

2 pohár víz nem sokkal az ébresztőóra után aktiválja a belső szerveket.
1 pohár víz 30 perccel minden étkezés előtt javítja az emésztést.
1 pohár víz (vagy kettő) fürdés előtt  csökkenti a vérnyomást.
1 pohár víz lefekvés előtt, megelőzi a stroke-ot vagy a szívrohamot
A lefekvés előtti vízivás megelőzi a lábgörcsöt az éjszaka folyamán. Amikor görcsöl a lábizmok vizet és nedvességet keresnek.
Oszd meg ezt a cikket az üzenőfaladon, hogy tanácsként szolgálj barátaidnak!
Nos, tessék, én szóltam..... (Magamnak meg egy cetlire felírtam az időpontokat és kiragasztottam a konyhaszekrény ajtajára...merthogy sosem vagyok szomjas és rettentően keveset iszom...)



2 megjegyzés:

  1. Igen, a vizfogyasztás mennyiségéröl, már a napi fogyasztást értem alatta, nagyon különbözö akánlások vannak Töbnyire a sok mellet döntenek. Kiváncsi lennék, hogy orvosod mennyi vizfogyasztást ajánlott naponta?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az utolsó vesekövem születésekor két litert ajánlott az urológus, de NEM tettye vizet. A környék, ahol én lakom, ill. laktam egész eddigi életemben - a Tettyéről kap vizet, mely köztudottan magas Ca tartalmú. Úgy látszik az én szervezetem ezt nem nagyon kedveli. Jó ideig palackos vizet ittam csak, egy ideje testvéremék vásároltak egy (igen drága) vízszűrő berendezést, azóta tőlük hozom a vizet. Azon gondolkodtam, a vízszűrő drágaságát arányba kellene állítani a vízcsapok cseréjével, a szűrők rendszeres ecetes kiáztatásával (meg az egészségem fontosságával) – lehet, hogy én is jobban jártam volna (évekkel ezelőtt) egy tisztító-berendezés vásárlásával. Bár az az igazság, a jó szűrőberendezések nagyon drágák. Na de az életed is az….

      Törlés