2023. május 30., kedd

Kedvenceim veszélyben

https://greendex.hu/jelentosen-visszaszorulnak-a-hasznos-pokok-a-mezogazdasagi-teruleteken/ 

Olvasom ezt a cikket és mint mostanában már szinte naponta, megint összeszorul a szívem. Annyi figyelmeztető jel van földön, vízen, levegőben, hogy egészen biztos, valami "rossz felé" megyünk.  Nem is értem, az emberek miért nem kezdenek el hangosan fohászkodni a Teremtőhöz valami csodáért. De persze ennek nem is lenne értelme, mert nem a "Teremtő" tette tönkre a világot, hanem mi. Valószínű én is, még akkor is, ha a nagy átlaghoz képest azt hiszem viszonylag kevés a "bűnöm". 

De azért egyik este elalvás előtt elkezdtem számolni a "bűneimet". Nem akarom felsorolni. Ha képes vagy önmagaddal szemben őszinte lenni, szánj rá kis időt, meg fogsz döbbenni, hogy TE IS mennyi kárt csinálsz - egyszerűen csak azzal, hogy a mai világrendbe belekényszerítve élsz. Mert máshogy nem nagyon tudnál. Nem vonulhat mindenki egy lakatlan szigetre, hiszen akkor ott is hamarosan újra ugyanaz lenne a helyzet, mint bárhol másutt jelenleg is.

Minden ilyesféle gondolat-csavargás urán oda jutok, hogy SOKAN VAGYUNK.

Fogalmam nincs róla, mi lehetne itt a megoldás, egy kiadós világvégén és egy új teremtésen kívül... 


És ezt a kis gondolatsort pedig azért írtam ide, mert igen szomorú vagyok, hiszen a blogban olyan sokszor emlegetett pókjaim is fogyatkoznak. Valahol írtam is, tavaly már egyetlen igazi "pókmegfigyelő" helyem sem volt, pók híján...és idén sem láttam még egyetlen sárga kis baba-pók-csomót....

Ezek az alábbiak régi "emlék-képek" az "Ilyen volt" sorozatból:

Kicsinyke keresztespókok


Felnőtt keresztes 1. 

Felnőtt keresztes 2.

Felnőtt keresztes 3, aki mindig csak a hasát mutatta, a hátát soha !

Kaszás

És a legkülönlegesebb, csak egyszeri vendégem, a fehér karolópók

Ez pedig egy intim jelenet. A hím pók (bal)  nagyon óvatosan közelít a nőstény pók felé....


Hiába no, nem tagadom. Szeretem őket...jobban mint némely embert....



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése