2009. április 29., szerda

A kedvenc reklámom

Nem tudom itthon kapható-e, ismerik-e a Ricola gyógycukorkát. Nekem az Ő reklámjaik a kedvenceim, akármilyen vacak a hangulatom, hangos nevetésre fakadok tőlük. Egy pici történelem a cukorról: 



   
A gyógynövényes cukorkáiról világszerte ismert cég tipikus, svájci családi vállalkozásként indult 1924-ben, amikor Emil Richterich megvásárolt egy pékséget a Basel melletti Laufen festői városkájában. Cukorkákra specializálódott a cég, már akkoriban vagy 100 félét árultak, amelyek közül néhány emlékezetes részévé vált az akkor felnövő gyermekek életének. 
Hustenwohl néven pedig piacra dobtak egy köhögés elleni, gyógynövényes drazsét. Hamar növekedésnek indult a business, a 30-as évekre már gyárat alapítottak, Richterich & Co. Laufen néven, innen ered a Ricola márkanév. 1940-ben született meg a cég sikerének mai alapját képező gyógycukorka receptje, a Ricola Swiss Herbal Candy tizenhárom gyógynövényt tartalmaz. Tíz évre rá instant tea is készült belőle. Ez utóbbit nem ők, hanem a vásárlók találták fel, szokássá vált ugyanis a cukorkákat elolvasztva felforralni, és italt készíteni belőle, így már egy létező vásárlói igényre alapozva jelentek meg az iható változattal. Később tovább bővült a termékpaletta, manapság is sorra jelennek meg újfajta dolgok, például rágógumi. 
A céget az alapító egy leszármazottja vezeti most, Felix Richterich. Saját gyógynövény-ültetvényeik vannak. A Ricola termékek alapját a gyógynövények mellett a mentol képezi. Kb. egy tucatnyi ízt árulnak, amelyekből az eredeti, keverék a legismertebb - sárga doboz -, ezen kívül pedig van még pl. zsálya, homoktövis, eukaliptusz, citromfű, tőzegáfonya, bodza és vasfű. 
Érthető okokból népszerű a termék énekesek körében is, a cég weboldala szerint nagy kedvelői: Madonna, Placido Domingo, Mariah Carey, Robbie Williams, Michael Jackson és Meat Loaf. Jellegzetesek még a cég reklámjai is, melyekben általában Heidi (Ramona Pringle) szerepel, és a hegyek közt azt kiabálják, hogy Ri-co-la!, de készültek furcsábbak is. :) Térjünk a lényegre: finomak. A dobozos bonbonok cukormentesek, és ennek ellenére nincs rossz műcukor-ízük, talán, mert a gyógynövények aromája jóval erősebb. Szinte mind tartalmaz valami illóolaj félét (mentát mindenképp), orrunkba, torkunkba árad a finomság. Emellett van benne c-vitamin is. /http://svajc.freeblog.hu/
Itt pedig a kedvencem /van több változat is/, a Youtube-on csak ezt találtam, ráadásul ez olaszul beszél, a német szöveg sokkal jobb! :

Reklám itt: http://www.youtube.com/watch?v=4sVItiy6eO0
Itt az „Abspielen” szóra klikkelni: http://www.ricola.de/index.cfm?942BBCC42B351571E4BA28DAC82C1010

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése