2011. szeptember 3., szombat

Különös éjszaka volt…

No nem, nem olyan, mint a Sárosi Kataliné sok évvel ezelőtt…


(Aki – ifjonc – s nem tudná, miről beszélek)


Ma van nálunk lom-szállítás. Aki szombat reggel szeretne kicsit tovább aludni, az már pénteken este kirakja a felesleges holmiját. Így az én szomszédom is.

Az első kacat (valami szekrény-féle) kivitelekor már megjelent egy ember, az „őr” – aki a percek múlva érkező többieket elzavarta, mondván, innen ők elvisznek mindent. Nem túlzok, szinte negyedóránként megjelent egy-egy lassan hajtó autó, s szemrevételezte a szemetet. Az őr mindannyiszor kijelentette, hogy ez az övék. Aztán jöttek is a társai és tényleg elvittek nagyon sok mindent.

Szegény környéken lakom, itt  ez nem Németország, ahová a magyaroknak érdemes kimenni „kukázni” – mert ott ugye a jót is kidob(hat)ják, mégis eszméletlen forgalom volt tegnap este errefelé.

Este fél 10-re szinte semmi sem maradt a meglehetősen nagy kupacból. Vagyis maradt, az eredetileg zsákokba rakott használt, de a pincében megpenészesedett ruhaféle és egy zsák üdítős üveg, meg reklámújságok.



Nade hajnali fél 3-kor mire ébredek ?  Hogy valahol az ablakom közelében áll két fiatalember, és megállás nélkül beszélnek. Mi a fenének nem mennek már haza ilyenkor ? Persze, hogy az ember agyát elönti a vörös köd, de hát nagyon nem lehet anyázni őket, mert hátha holnap este elvágják a torkomat…

Kiszóltam, hogy elég késő van, legyenek szívesek másutt beszélgetni. Jó,jó, már megyünk – volt a válasz és tényleg, már csak 10 percet kellett kiböjtölnöm és elmentek. Hogy én akkor már nem tudtam elaludni, az más kérdés….

No de reggel, amikor mentem etetni a szomszéd néni macskáját, látom ám, hogy egy sörösdoboz (később derült ki, majdnem tele volt sörrel – úgy látszik már nem fért beléjük) és az ezen felül este megivott sörök maradéka két  hatalmas tócsában ott éktelenkedik a ház mellet. …Most mit mondjak erre ? Tahó ? Bunkó ? Szemétláda ?



Fogtam a slagot és lemostam a járdát.


5 megjegyzés:

  1. (Talán a facebbok oldalam "igazolja"-épp' foglalkoztam ilyesmivel,- olvastam utcátokat is- stb.) Az is igaz, elképesztően hosszadalmas lenne a sok linket "mindenkinek" megküldenem - pl. azt, amit a napokban mutatott az RTL tv. (Bp.II.ker)- vagy azt, hogy hamarosan (?) - megszűnik - másképp lesz ez az egész lomszállítás !
    A "szállítási rend"szerint felénk augusztus végén lett volna... (senki nem rakott ki semmit sem) -ill. úgy tudom, érdemes a szállítás előtt ( vagy máskor is ?) - telefonon "beszólni" a BIOKOM-nak.

    VálaszTörlés
  2. 2.) persze, facebook - helyesen írva.
    Bizony - bár kissé - másabb környéken és/vagy házban lakom... végtelenül tudnám sorolni azt, hogy mi minden "hang" zavar !- pontosabban engem nem annyira !- hisz' elég korán ébredek, de azt tudom, hogy több szomszédomat igen! Az egészben "csak2 az a szomorú (?) - csak-csak elmondják nekem...abban bízva (?) - majd én továbbítom ?... (annak,akit illet ) - hát nem. Nem mintha érdekelne "mások" véleménye rólam... (meg nem hinném,hogy blogokat olvasgatnának...) de nem sorolnám fel a szomszédjaim "zajait!"

    VálaszTörlés
  3. Sajnos ilyen van! Megturbózva azzal, hogy a gyűjtők még be is kiabálnak, ha nyitva a kapu, be is jönnek hátha balekra találnak.
    Aztán minden ami mozdítható már lába kél. Így toltak el a nyáron egy nyaralóház elöl utánfutot. A tulaj hiába szaladt a rendőrségre azt mondták neki, hogy azt már csak darabokban találnák meg!
    Az utcánkban sem ismeretlen a buliból hazatérők hangos beszélgetése ( üdülőövezet ).

    VálaszTörlés
  4. nekem négy klassz székemet lopták el, mert a kozos képviselőnk volt olyan barom, be engedte őket a közös pincébe segítemi pakolni.
    Amúgy meg azt gondolom, hogy a lomizás, ha nem jár lopással, erőszakkal együtt mégis csak a munka egy formája, becsüljök meg. Felénk, Bp-n, már guberálnak is a szeméttelepeken....sajnos, nem is csak a cigányok....ez most csúnyán hangzott, de én tényleg szeretem őket:)

    VálaszTörlés
  5. (vasárnap)
    Tipp:
    Miért ez a pesszimizmus?

    (szombat : kb. 10-17 óra között...fúrás,flex,hegesztés...és egyebek) OK!- szombaton "szabad"- de várom a mai napot...

    VálaszTörlés