2023. szeptember 27., szerda

Üzenet Lilinek

Ma "kutyázni" voltam Lilike volt gyerekének gazdáinál, akik kutyamentősök, átmeneti kutyaotthonosok, és jelenleg is öt kutyával élnek - ideiglenesen - együtt. Este az alábbi szöveget találtam a neten - pedig - esküszöm - nem kerestem:

Drága Emberem,
Látom, hogy sírsz, mert itt az én pillanatom, hogy távozzak. Ne sírj, kérlek. Szeretnék elmagyarázni neked néhány dolgot.
Szomorú vagy, mert elmentem, de örülök, hogy találkoztunk.
Hány kutya, macska és madár hal meg naponta anélkül, hogy találkozna egy olyan különleges emberrel, mint te?
Tudom, hogy elszomorít a távozásom, de most mennem kellett.
Arra akarlak kérni, hogy ne hibáztasd magad semmiért. Hallottam, hogy zokogsz, hogy valami mást kellett volna tenned értem. Ne mondj ilyet, sokat tettél értem! Nélküled semmit sem tudtam volna arról a szépségről, amit ma magammal hordozok.
Tudnotok kell, hogy mi állatok intenzíven éljük a jelent, és nagyon bölcsek vagyunk: minden apróságot élvezünk minden nap, a rossz múltat pedig gyorsan elfelejtjük.
Az életünk akkor kezdődik, amikor ismerjük a szerelmet, ugyanazt a szeretetet, amit te adtál nekem, szárnyak és két láb nélküli angyalom
Tudd, hogy ha egy súlyosan sérült állatot találsz, és csak kevés időd van a világon, hatalmas szolgálatot teszel azzal, hogy elkísérsz a végső átmenetben.
Egyikünk sem szeret egyedül lenni, kivéve amikor rájövünk, hogy ideje elmenni.
Lehet, hogy nektek nem is olyan fontos, hogy egyikőtök mellettünk legyen, simogasson és fogja a mancsunkat, segítsen nekünk békében menni.
Ne sírj többet, kérlek. Boldog leszek. Emlékezem a nevet, amit adtál nekem, házad melegét, mely ebben az időben az enyém lett. Veszem a hangod, ahogy beszél hozzám, pedig nem mindig értem, mit mondtál nekem.
Minden simogatásodat a szívemben hordozom.
Nagyon értékes volt számomra minden amit tettél, és végtelenül köszönöm, nem tudom, hogy mondjam el, mert nem beszélem a nyelvedet, de a szememben biztosan láttad a hálámat.
Csak két szívességet kérek. Mosd meg az arcod és kezdj el mosolyogni.
Emlékezz, milyen jól éljük meg együtt ezeket a pillanatokat, emlékezz a bohóckodásokra, amiket azért csináltam,
Éld át újra, mint én, mindazt a jót, amiben ebben az időben osztozunk.
És ne mond, hogy nem fogadsz örökbe másik állatot, mert sokat szenvedtél a távozásomtól. Nélküled nem élném meg azokat a szépségeket, amiket megéltem.
Kérlek, ne tedd ezt! Sok hozzám hasonló vár valakire, mint te.
Add oda nekik, amit nekem adtál, kérlek, nekik is szükségük van rá, ahogy nekem rád.
Ne tartsd meg a szeretetet, amit adnod kell, mert félsz a szenvedéstől.
Fogadd meg a tanácsomat, becsüld meg a jót, amit megosztasz velünk, felismerve, hogy angyal vagy nekünk, állatoknak, és hogy olyan emberek nélkül, mint te, nehezebb lenne az életünk, mint néha.
Kövesd nemes feladatod, most rajtam múlik, hogy az angyalod legyek.
Elkísérlek az utadon, és segítek, hogy segíts másokon, mint én.
Beszélni fogok más állatokkal akik itt vannak velem, elmondok mindent amit értem tettél és büszkén mutatok rá és mondom: "ez az én családom. ”
Ma este, amikor az égre nézel, és látsz egy pislákoló csillagot, szeretném, ha tudnád, hogy én vagyok az, aki villog a szemem; figyelmeztetlek, hogy jól megérkeztem, és azt mondom, hogy "köszönöm a szeretetet, amit adtál nekem".
Most nem azt mondom, hogy "viszlát", hanem "később találkozunk. ”
Különleges égbolt van az olyan embereknek, mint te, az ég ahová megyünk, és az élet úgy jutalmaz, hogy ott találkozzunk.

Várni fogok rád! "


És nem szégyellem sírtam kicsit, mert a Lili nagyon hiányzik és egyáltalán a KUTYA hiányzik. Nem elég nekem, hogy két naponta titokban etetem a más kutyáját, olyna jó lenne, ha saját lehetne....

De hát gyáva vagyok, nem merek már vállalni. Sajnos - szégyellem is, bánt is - már Lili halála után se mertem, azt hittem az én életem is a végéhez közeledik - aztán még mindig itt vagyok....

Szóval nagyon hiányzol Lili !!!!

Olyan csodás telihold van ma - talán a Holdon át  eljut hozzád az üzenetem.....




8 megjegyzés:

  1. Kedves és megható bejegyzésed olvasva törölgettem én is a szememet !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan különös dolgok vannak az életben... Kutyázni voltam, nosztalgiáztam a régi boldog kutyás életemről és akkor este bekapcsolom a számítógépet, benézek a FB.-ra és EZ kerül a szemem elé...Hát ki rendezi így a dolgokat ?....szoktam ilyenkor kérdezni....

      Törlés
  2. Nagyon megható ez az írás, de jó érzés volt olvasni.... nagyon meg lehet szeretni egy állatot, legyen kutya, macska, vagy más kisállat. Érdekes ez az egybeesés, hogy pont akkor találtál rá az írásra, mikor kutyázni voltál. Ez is bizonyítja, hogy nincsenek véletlenek! Én is jártam már hasonlóképpen...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban különös, hogy épp tegnap este bukkantam erre az írásra, azért éreztem "kényszert", hogy beszéljek a dologról....Néha elgondolkodom, higy mi, miért történik... de hát választ általában nem találok.

      Törlés
  3. Ja, és még azt szerettem volna írni, hogy Lili nagyon szép, kedves kutya volt, olyan intelligensen tudott nézni.... el is hiszem, hogy nagyon hiányzik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig ezeken a fotókon már öreg volt...Volt nekem többféle kutyám, de a magyar vizsla szerintem a "csúcs-kutya".... Sajnos most már hiába sajnálkozom, hogy gyáva voltam még egyet magamhoz venni... Vannak helyrehozhatatlan tévedései az embernek. Ez ilyen volt.

      Törlés
  4. Nem akartunk megríkatni... https://www.youtube.com/watch?v=WOgCTS83wZ4&fbclid=IwAR0HftJlI1AyMT0lmzKbMPSGk9rlYbFzrQ_DLA7Bgggfsqs54Eku_Pzk3sA

    VálaszTörlés