2023. szeptember 24., vasárnap

Mégis mi lehet az oka ?

Olyan vagyok, mint sok rossz macskatulajdonos. Ha eszem és a macska mellém áll/ül, sóvár szemekkel kinézve kezemből a vacsorámat, akkor azért meg szoktam kegyelmezni és adok neki egy-egy falatot. Na nem a kenyérből, hanem a rajta lévőből...

És tessék.... Ma az alábbi vacsorát ettem (lásd fotó) ... A macska sóvárogva nézett, én szokás szerint megsajnáltam, egy szelet szalámit feldaraboltam és letettem a tányérjába. 

Megszagolta.

Rám nézett.

Sarkon fordult és még a konyhából is kiment...

Hát mi a fene lehet abban a felvágottban, amitől a macska undorodva menekül...........én pedig megeszem....???



(Zárójelben... Felmerült bennem a  gondolat, hogy hátha ez már tücsökből, vagy hernyóból készült - még akkor is, ha nem annak néz ki. Színezni mindent lehet....De azért én megettem...)


10 megjegyzés:

  1. Egyszer a tejszínhabbal is így voltak, úgy emlékszem írtad, hogy az egy márkát megették, míg a másikat nem. Azért jól vannak ők lakatva, nem olyan éhesek, csak a kíváncsiság van bennük, mit eszel, aztán mégsem kell neki. Persze lehet valamit érzett rajta, talán a tartósítószerek és vegyi anyagok, amit nekünk se kellene megenni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tejszínhabra rájöttem - az "ócsó" az nem tudom miből van, az nekik se kell, de "rendes" az jöhet. Tény, hogy ők biztos sosem éhesek, de azért egy kis nasit be szoktak vállalni. Szerintem ebben a felvágottban volt valami, ami az orruknak nem tetszett. Nekem meg nincs olyan jó orrom, mint nekik....

      Törlés
  2. Ez jó kérdés... ha kutyád lenne, mondhatnánk hogy még a kutyának sem kell 😊. Lehet hogy egy állat többet tud, hogy mi a jó, és mi nem az?
    Szerintem nincs tücskökből-bogarakból, az talán még drágább lenne....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én "lélekben" készülök, hogy még megérem, a felvágott az nem húsból fog készülni, bár már ma se csak abból készül. Jártam anno konzervgyárban, húsüzemben (40-50 éve !!!) már akkor is láttam furcsa dolgokat....nem is eszem parízert....és a gyümölcslevekkel szemben is igen óvatos vagyok. Mert hogy mi van a címkére írva, az egy dolog, de hogy ami benne van az mi, az a másik dolog.

      Törlés
  3. Nézd meg a csomagolás hátoldalán mi minden van még benne a természetes anyagokon kivül, akkor megdöbbensz. Izfokozók, konzerváló- tartósitó szerek és még nem tudom mi minden. Valószinü az állat finom szaglása érzékeli mindazt ami nem természetes és ezt ö nem eszi meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan látod, ez a helyzet. A házi kolbászt még sosem hagyták ott, ha egy falat jutott nekik belőle. Én csodálkozom egyébként néha, hogy a macska-eledelt (zacskós) megeszik. Hát hogy abban is mi lehet ????? Jobb, hogy nem tudom. Ezért aztán sokszor magam főzök nekik - s állítom, nem drágább, mint a konzervek.

      Törlés
  4. Jószívű macskád van meghagyta neked , nem ette el elöled! Mostanában én sem eszem fölvágottat de ami felmerült benned hogy mi lehet az összetevője a szalámidnak ezek után még annyira sem fogom kívánni😊

    VálaszTörlés
  5. Ritkán veszek ilyesmit, mert szerencsére van házi készítésű kolbász, szalonna, sonka, hurka. De néha megkíván az ember ezt-azt. Hát ilyen felvágottat nem mostanában fogok "megkívánni'" - habár én végülis megettem és semmi "furcsát" nem éreztem rajta....

    VálaszTörlés
  6. Nekünk is volt macskánk, 20 éves lett velünk öregedett. Sok mindent megfigyeltem. A tápok között óriási a verseny a kiszitök között. Egyes elöállitók szereket teszne bele amitöl függöségbe kerülnek. Neveket nem kivánok emliteni mert mindent tudnak rólunk úgyis igy amiröl beszélgetünk. Egy bizonyos tápszer fogyasztása után nem evett meg semmilyem másikat. De azt mondtuk haljon éhen de nem engedünk a zsarolásnak. Egy pár napi koplalás után minde rendezödött, megette a másikat, az olcsobbat is . Hât igy mennek dolgok a mai világban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én igyekszem lehetőleg sokfélét adni nekik, nem csak bolti, zacskós eledeleket, hanem van nekem is kis maradékom, sőt van, hogy kifejezetten nekik főzök ezt, vagy azt. Nálam jó volt kutyának lenni, de macskának lenni sem rossz. Van időm, van türelmem, van szeretetem...mindegyikből jut nekik az ételeik mellé.

      Törlés