2024. április 8., hétfő

Egy kis reklám Máriakéméndnek

 


Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a máriakéméndi zarándokszállást 2024. április 15-étől lesz lehetőség igénybe venni. A máriakéméndi búcsújáró kegyhely kedvelt a katolikus közösségek körében, de szívesen látjuk az egyéni zarándokokat, a baráti társaságokat és a kirándulókat is, akik a helyszínen szeretnék szabadidejüket eltölteni. Iskolai és cserkészcsoportoknak, valamint felnőtt csoportok részére van lehetőség több napos táborozásra a máriakéméndi kegyhelyen. A közel 3 hektáros terület, a templom parkja rendelkezésre áll, akár sátorozás formájában, akár a zarándokház használatával. A helyszín turistacsoportok, baráti közösségek, de egy család számára is ideális.

A terület közelében bővizű, iható forrás és patak is van. A kegytemplom autóbusszal is megközelíthető, az autóbusz-megálló a templom előtt található, ahol a menetrend szerinti járatok megállnak. Pécsről, Pécsváradról, Mohácsról és Szederkényből is közlekednek erre autóbuszjáratok. A templomhoz több turista- és zarándokút (Mária út, Szent Márton út) is érkezik vagy vezet tovább a Baranyai-dombság szép kirándulóhelyei felé. Összesen 160 km hosszan lehet jelzett és felfestett utakon gyalogtúrázni és zarándokolni, de a Karasica-völgye, a Pécsváradra vezető út, valamint a környék településeit összekötő utak kerékpározásra is alkalmasak. A máriakéméndi Vár-hegy és a kiépített Törökvári-pihenő is kedvelt célpont a gyalogtúrázók körében. A dombvidék kerékpározásra is kiváló alkalmat nyújt, a térségben több kiépített kerékpárút van pl. Olasz, Szederkény, Bóly, Villány vagy Mohács felé.
A környékben több kiemelkedő turisztikai attrakció is működik, mint pl. a pécsváradi vár, a Mecsek legmagasabb pontján a Zengőn a kilátó, az Óbányai-völgy a Pisztrángos-tavakkal, a Ferde-vízeséssel, a Csepegő-sziklával, a bólyi kastélypark, a Batthyány-Montenuovo mauzóleum, a mohácsi Nemzeti Emlékpark, a mohácsi termálfürdő vagy éppen Villány, ahol a híres pincesoron kiváló borkóstolón vehetnek részt az érdeklődők.
A máriakéméndi szálláshely udvarán van lehetőség bográcsozásra és szalonnasütésre is. Az étkezés önellátós formában történik, a konyhában lehet főzni. A főzéshez és az étkezéshez teljes felszerelés (tányérok, evőeszközök, poharak, edények a főzéshez), továbbá gáztűzhely, hűtők és mikróhullámú sütők is rendelkezésre állnak. Máriakéménden, a település központjában, a helyi boltban van lehetőség élelmiszer beszerzésére. A környékbeli éttermekből (Belvárdgyula, Szederkény) van lehetőség étel kiszállításra is.
A zarándokszállás kertjében elcsendesedésre vagy tollasozásra, labdajátékokra alkalmas fás, füves terület található. A szabadtéri foglalkozásokhoz sörasztalt és padokat tudunk biztosítani. A sátorozási lehetőségre a zarándokszállás észak-keleti udvarrészében van mód. Parkolási lehetőség a szálláshely udvarán biztosított. A szállás 28 férőhelyes + 10 pótággyal 38 férőhelyessé tehető. Szobák elosztása: 1 db 2 ágyas, 5 db 4 ágyas, 1 db 6 ágyas.
Szállásdíj:
1-2 fő 6000 Ft/éj
3 főtől 5500 Ft/éj
A sátorozás díja egységesen 3000 Ft/fő/éj.
6 éves kor alatt a szállás ingyenes.
Kegyhelyünknél a szálláshely és a közösségi tér április 15-től október 15-éig vehető igénybe. Az igényeket az érdeklődők Biki Endre Gábor gondnoknál jelezhetik a 06-30-452-4579-es telefonszámon.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése