2024. április 10., szerda

Nézd meg !

Bocsánat, bocsánat, már megint "kedvemre való" videók következnek. Szerintem félelmetesen jó, érdekes mindkettő ! A grafikon a 3. percben döbbenetes...(volt számomra).

Sajnálom és mondhatom, örülök, hogy már ilyen öreg vagyok, s remélhetőleg nem fogom ezt meglátni/élni....




Ez is a témával foglalkozik: 




És ha valakit - rajtam kívül - érdekelne a  csillagászat, találtam egy friss hírt, ma este ez lesz:
.....különleges együttállásban lesz megfigyelhető a Jupiter és a kétnapos holdsarló, egy kézitávcső segítségével pedig szintén látható lesz az Uránusz és az év üstököse, a 12P/Pons-Brooks is....


4 megjegyzés:

  1. Megnéztem az első videót, hát mit mondjak... nagyon, de nagyon elkeserítő, és félelmetes a jövő...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony az. Én hovatovább azt gondolom, hogy "szerencsés" voltam, megúsztam az utolsó (?) háborút - és remélem nem érem meg a következőt - illetve a még élhető Földön éltem....Nem tudom a ma 5-10 éves rokonaimnak ennyi szerencse adatik-e ?

      Törlés
  2. Nagyon szomorú a helyzet. Kevesen vagyunk, akik teszünk ez ellen, és még a mi életünk is sok kárt okoz, mert mi is használjuk mindazt, ami árt a Földnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jól fogalmaztál....Épp elmeditáltam nem-alvós éjszakámon, hogy én - még viszonylag "környezettudatosan is" - mennyi szemetet termelek, talán akaratlanul is.(pl. lásd csomagolóeszközök....stb) De teljesen nem tudsz kilépni ebből a körforgásból, csak próbálhatsz szelektálni(remélve, hogy a szeméttelepen is ezt teszik....) és még kevesebbet fogyasztani, vagy válogatni, ha van rá lehetőséged a kevésbé környezetszennyezők közül.

      Törlés