2024. április 13., szombat

Magnézium

 Érdemes meghallgatni:

És elolvasásra ajánlom ezt is:


https://www.namaximum.hu/






8 megjegyzés:

  1. Elolvastam amit ajánlottál. Sok hasznosat tudhat meg az ember róla.
    Mi is szedjük a magnéziumot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egész addig, míg nekem is fel nem írták, nem tudtam, hogy ez ilyen fontos és érdemes volt elolvasni az ismertetőjét is, mert sok dolgot nem is tudtam róla: https://hu.wikipedia.org/wiki/Magn%C3%A9zium

      Törlés
  2. Magát a gyógyszert nem szedem de gyümölcsöt amiket felsorolt a leírásban azt eszem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó neked, ha nincs rá szükséged.Én nem tudnék már sajnos meglenni nélküle........

      Törlés
  3. Éljen a gyògyszer ipar!
    Nem emlékszem hogy szüleink nagyszüleink valaha szedtek volna magnéziumot? Nem is hallottak róla, nem is tudtuk mi az. A fotózás területén ismertem mint fernyforrást mikor mèg nem volt elektromos vaku.
    Kiegyensúlyozott èzkezés volt mindennek az alapja és mai napig is igy van. Az orvosok minden felirt gyógyszer után honorálva vannak, ezt kell tudni. Az egész világon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha tudnál valamit, ami az éjszaka jelentkező, elviselhetetlenül fájdalmas lábikragörcs ellen hatásos, kérlek, írd meg. Rajtam ugyanis a magnézium segített.Amúgy a szívkatéterezésem után előírt gyógyszerek között is szerepelt.Emlékezetem szerint a 84 éves nagymamámnak nem volt baja a szívével és nem voltak lábgörcsei. Nem is szedett magnéziumot.Én se szedném, ha nem kellene.....
      Az Internet szerint: "A legjobb természetes magnéziumforrásnak tehát olyan növények számítanak, mint a dió, mogyoró, mandula vagy a kakaó és spenót, de emellett a hüvelyesek, a gabonafélék (főleg héjjal rendelkező szemek, teljes kiőrlésűek), a tejtermékek és a halak is nagyobb mennyiségben tartalmaznak magnéziumot." Dió, mogyoró, mandula igencsak drága csemege, a tejet nem bírom meginni a laktózallergiám miatt, a halakat meg utálom. Tehát marad a tabletta..... :-)

      Törlés
  4. Ha ezek a problémák állnak fennt, akkor teljes megértéssel vagyok. Neha nekem is görcsöl reggel a vádlim, talán nekem is kellene. Megkérdezem az orvost.

    VálaszTörlés