2024. április 26., péntek

Végre egy jó hír: híd épül a Dunán - Mohácsnál

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2024/04/hivatalos-kivalasztottak-a-nyertest-a-valaha-volt-legdragabb-duna-hid-epul-meg-magyarorszagon-de-minden-forintjat-megeri-terkep


6 megjegyzés:

  1. Ennek én is nagyon örülök, hogy végre megszűnhet az öreg komppal az átkelés, nem kell külön díjat fizetni és várakozni a kompra. Ráadásul a komp éjszaka nem járt, ha valakinek ekkor kellett közlekedni, kerülhetett 40 km-t Baja felé. Ez a híd és a hozzá épülő útszakasz nagyon fontos összeköttetést teremt a Baranya és az Alföld között. A Baja - Mohács, (Újmohács) buszjáratok végállomása is megszüntethető a Duna-parton a révnél, és a hídon bejöhetnek a Mohácsi Autóbuszállomásra, ahol jó átszállási kapcsolatok jöhet létre szerte a kis falvak vagy Pécs felé. (A menetrend szerinti buszok ugyanis eddig nem mehettek fel a kompra.) Sokkal könnyebb és gyorsabb lesz így az eljutás szinte minden irányban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, hogy megérem, és mindenképp szívesen átautóznék rajta én is, habár szerettem a kompot.....de épp ideje volt már, hogy itt híd épüljön.

      Törlés
    2. A gazdaságnak is jót tesz. Jobban jönnek befektetők, ha könnyebb az eljutás és a kamionos szállítás.

      Törlés
    3. :-) csak legyen mit szállítani......

      Törlés
  2. Nagyon örülök , hogy híd épül. Fontos összeköttetést teremt.Végre egy nagyon jó hír ! !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan régóta beszéltek róla - nos épp itt az ideje, hogy végre nekifogjanak a munkának. Nagyon kell ide ez a híd !

      Törlés