2024. április 23., kedd

Rohan az idő.....

Ugyan még nincs pontosan 20 éve ( bár bevallom, ez is szinte hihetetlennek tűnt, hogy HÚSZ !!!!) de ma rátaláltam egy doku-filmre a 2004-es cunamiról. Nos, ez ma is rettenetes és  nagyon jól emlékszem, amikor történt, akkor is inkább valami kitalált rém-mesének tartottam, mint igaznak - tudva azért persze, hogy mégis ez a valóság.

Egészen véletlenül, mást keresve bukkantam erre a videóra. Nem is tudom, miért tettem most ide be. Talán azért, mert megdöbbentem, hogy ami számomra "pár éve" volt, az már 20 éves történet....Mondhatom úgy is: történelem.

(Ez után megkerestem a fukusimai borzalom időpontját is, nos, az is már 13 éve...  Én nem értem, miért és hogyan, de az utóbbi időben valahogy másképp "ketyeg az óra" bennem...Biztos ez is "kortünet"...Nem mondanám, hogy túl jó....)




6 megjegyzés:

  1. Sajnos nagyon rohan az idő, gyorsabban mint kellene. Főleg ahogy idősödik az ember...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húsz év múlva fogod igazán érezni....

      Törlés
    2. Hát ha még élek akkor... de nagyon remélem!

      Törlés
    3. Élhetsz még húsz év múlva ! Majd "lenézek" és "ellenőrzöm"'.....

      Törlés
  2. Nézték a nagy hullámot, nem tudták, hogy menekülni kell előle... Egy kislány emlékezett rá, ha nagyon visszahúzódik a víz, az bajt jelent. Nem nagyon hittek neki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, így volt, és valójában az egész olyan hihetetlenül félelmetes. Ez is, a földrengések is éreztetik velünk, hogy valójában "semmik" vagyunk....Néztem pár napja az alaszkai vulkánt is.... hát az is micsoda csoda....amikor a természet megmutatja az igazi erejét, akkor eláll a szavunk és csak csodálkozunk.....

      Törlés