2024. június 26., szerda

Szeretnék gyémánttá válni....

Különös filmet láttam ma hajnalban. A téma: miképp lehet "távozni" a Földről, az életből. Az életből persze halállal, na de aztán... A film szerint - egyébként logikus is - kezd kimenni a divatból a "rendes" temetés (értsd koporsós), sőt lassan már az urnás is... Három újszerű témát láttam, és be kell valljam az egyikhez "még lenne is kedvem".                            

1. Tehát a hamvakat kiviszik a tengerre és ott szórják el, 

2. felviszik a levegőbe és repülőgépről szórják el (lakatlan terület fölött) és a számomra legújabb : 

3. a gyémánttá alakítás. A hamvakat ugyanis valami különleges módszerrel gyémánttá(vagy üveggé?) alakítják, amit aztán csiszolnak, formáznak és nyakéktől gyűrűig bárminek használhatóvá tesznek. 

Na ez nekem nagyon tetszett... Igaz, nem tudom, akarna-e engem bárki is gyűrűként magánál/val hordani, de nekem mégis ez volt a legszimpatikusabb. 4000 Eu az ára, mit mondjak, még nem is "annyira" drága, ahhoz képest, hogy milyen szépséges követ tudnának csiszolni belőlem....

https://www.linkedin.com/pulse/colourization-important-us-you-know-keith-kroon


8 megjegyzés:

  1. Hogy mikre lelsz hajnali barangolásod közben😊 Férjemmel mi is a hamvaink elszórását beszéltük meg így az Ő hamvait is egy temetői szökőkút fölött szórták el. Az ékszerkészítésről már én is hallottam, az számomra ridegnek tűnik !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De gondolj bele, ha "szétszórnak" - akkor végleg "elveszel" - ha egy szép gyűrűvé változol, akkor viselni fog valaki... Megmaradsz - még ha más formában is....Nekem tetszik ez a gondolat - az már más kérdés, hogy akarna-e engem gyűrű formában (el)viselni bárki is....

      Törlés
    2. Porból lettünk porrá leszünk, az emlék megmarad és egy gyűrű akkor sem pótolja azt akit elvesztettünk. Nekem legalábbis ez a véleményem.

      Törlés
    3. Persze, hogy nem pótolja...de..... én nem akartam írni, viszont az alábbi kommentelő mégiscsak kimondta/leírta, amiért én nem szeretném, ha a hamvaim a "szórókútba" kerülnének....

      Törlés
  2. Tudod,hogy hova mennek a szökőkút vizével a hamvak?A szennyvízcsatornába...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Háááááááát....sajnos. tudom.Ezért se választanám ezt a "végső elhelyezési módot"....

      Törlés
  3. Nem szeretném, hogy eltávoznál az életből! Éljen, éljen !!!!!! Ne add fel, kérlek! A gyémánt-gyűrűt életedben használhatóvá tesznek!

    VálaszTörlés