2019. október 23., szerda

Torna


A gépemen a megőrzendők között találtam ezt az anyagot...ki is próbáltam - nem lenne ez rossz (- ha lenne hozzá türelmem... 😊 )

 
Reggel, felkelés előtt:



Vegyél egy mély lélegzetet, és nyújtsd a fejed fölé a karodat úgy, hogy a kezek össze vannak kulcsolva. Próbáld meg előre tolni a lábujjaidat, próbáld a lehető legmesszebb kinyújtani.  Közben figyelj arra, hogy a térd egyenesen legyen. Számolj ötig, majd lazulj ki. Ezt ismételd meg háromszor. Ez a gyakorlat az egész testre kihat, nyújtja az izmokat.


Háton fekve húzd fel a két lábadat a mellkashoz, majd kulcsold át a térdeknél. 10 mély lélegzetet vegyél, addig maradj ebben a pozícióba. Ne feszítsd a nyakad, de dőlj vele előre. Tartsd kényelmesen a párnán. Ez nagyszerűen nyújtja a hát alsó részét.


Háton fekvésből indulsz, és lassan felemeled a felsőtested, majd előrehajolsz. Próbálj ráfeküdni a lábadra, és a kezeddel elérni a lábujjaidat. Nem kell erőltetni! Csak addig hajolj előre, amíg kényelmes. Ebben  a pozícióban 10-szer vegyél mély levegőt. Orron keresztül beszívod a levegőt, majd a szájon keresztül fújod ki.




Háton fekszel, felhúzod az egyik térdedet, majd a mások lábbal a térdedre támaszkodsz. A kezeddel kulcsold át a térded, és finoman húzd magad felé.  Tartsd ezt a pozíciót öt lélegzetig. Ezután válts oldalt.


Tedd a lábakat a padlóra, és a felsőtesttel dőlj előre. Próbáld elérni a padlót. Fejed legyen lehajtva. Lengesd meg a karokat, és hagyd, hogy bemozdítsa a felsőtestet. Csináld ezt öt lélegzetvételig. Most már feltöltődtünk energiával, és készen állunk arra, hogy kikeljünk az ágyból.

10 megjegyzés:

  1. Jó gyakorlatok. Én is szoktam néhány izomgyakorlatot végezni felkeléskor, de csak úgy autodidakta módon. Ezután tudatosabban fogom végezni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nem nehéz gyakorlatok...csak "akarni" kell :-)
      és legtöbbször épp ez hiányzik (nálam)

      Törlés
  2. Remélem azóta hogy felfedezted, rendszeresen csinálod ezeket a gyakorlatokat?:-)) Ha nem is ezeket a gyakorlatokat de hasonlókat én is szoktam ahogy érzem hogy mi esik jól :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A "rendszeres" az azért túlzás, de tény, hogy könnyebben indul a nap, ha még az ágy szélén ülve kicsit "kimozgatom" öreg csontjaimat.

      Törlés
  3. Ez jó! Az elsőt magamtól is megcsinálom mindig, még a bokáimmal körözgetek is és az utolsót sosem felejtem el, mert mindig az ágy alá rúgom a papucsom és eltart egy ideig, míg megtalálom!:))) Jó feladatok, memorizáltam, ki tudja meddig...;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valójában nem hittem, hogy megkönnyíti az "első lépéseket" - pedig így van. Mintha könnyebb lenne lábra-állnom, ha elvégzem ezt a pár percig tartó gyakorlatsort.
      Végül a papucs-keresős mozdulatsor is hasznos, kétszeresen is, látod, minden jó valamire :-)

      Törlés
  4. Valahogy rajtam nem fog a torna. Egy időben itthon rendszeresen tornáztam, még kazettáról, tehát nem mostanában volt :D szóval nekem egy idő után unalmas, már kívülről tudom a mozdulatokat, de azért szorgalmasan csináltam.

    Reggel meg örülök, hogy életet lehelek magamba :D aztán levánszorgok a lépcsőn...Tudom, tudom!! pont ezért kellene a torna, amit mutattál...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos, én is elhagytam a rendszeres reggeli(délelőtti) tornát, pedig évekig csináltam és egészen biztos, nem ártottam vele magamnak. Nem tudom, miért válik ilyen tyunyává az ember... Pedig hát csak egy kis "akarás" kellene - de valahogy épp ez hiányzik. Viszont mert érzem ennek a tényleg egyszerű pár mozdulatnak az előnyét, majd minden reggel elvégzem. Legalábbis egyelőre....

      Törlés
  5. Egyszerű, de nagyon hatékony gyakorlatok, csak elkezdeni nehéz. Ámde, amikor az ember érzi a hatását, az maga a csoda! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha jól aludtam, akár még kedvem is van hozzá. De egy nyomorult, félig átvirrasztott észak után örülök, ha kimászom az ágyból. Szóval az élet öregen nem könnyű. Torna nélkül vagy azzal se.

      Törlés