2020. április 25., szombat

Ijesztő hírek



Mintha a Corona nem lenne elég…

Megnéztem a 30 napos meteorológiai előrejelzést. Ijesztő. Több, mint egy hónapja nem volt itt eső és nem is lesz az elkövetkező hónapban sem.
Bizony  van, ahol máris betiltották a locsolást.
Tartós vízhiány várható.
„Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb adatai szerint már az egész országban kialakult az aszály, ezért az Agrárminisztérium a tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál. Az intézkedés értelmében a gazdálkodók többek között élhetnek a rendkívüli öntözési vízhasználat lehetőségével is. A jelenlegi előrejelzések szerint egyébként a közeljövőben sem várható nagyobb mennyiségű csapadék az ország területén.”



Most izgulhatok azon, nehogy nálunk is bekövetkezzen ez... Mert ugye, semmi sem lehetetlen és ha valaki "kitalál" valamit, azt sokan leutánozzák - különösen ebben a mai helyzetben. Így is sok ( 750.- Ft/m3) amit fizetek, hát ha még ezt is megemelik....
És akkor annyi a kis virágaimnak, meg a növögető palántáknak.


Nehéz lesz ez az év….

Visszakerestem egy évekkel ezelőtti bejegyzésemet. Talán érdemes újra-olvasni...
https://aranyosfodorka.blogspot.com/2014/12/mikor-lesz-milyen-lesz.html

10 megjegyzés:

  1. Nálunk sincs eső. Már most meg van repedve a föld, locsolni kell(ene) mindent.
    15 évvel ezelőtt, mikor nyaralni jártunk ide, az volt a mondás, hogy úgy kell csomagolni, hogy az Őrségben mindig esik. Nosztalgiával emlegetjük a csendes őrségi esőt, melyben mostanában alig van részünk. Ha esik, akkor ömlik és elmos mindent, de többnyire nem esik egyáltalán. Már most tartok a forró nyártól, amikor 11 és délután 4-5 között a hőségtől kimenni sem lehet a házból. Pedig itt többnyire hűvösebb van (volt), mint az ország többi részén. De egyenlőre gyönyörű zöld minden, még nem susnyás, csak zöld, nőnek a vadvirágok, és ennek nagyon örülök.
    Zsuzsa (az Őrségből)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mivel időm annyi, mint a tenger, sokszor gondolkodom a "várható" eseményeken. Nem kell feltétlenül háború, nem kell vírus. Elég egy egyszerű, eddig sosem tapasztalt hosszú, forró nyár - és nekünk kb. annyi...
      Még megérhetjük, hogy a víz lesz a legnagyobb kincs.

      Törlés
  2. Porzik és borzalmasan kemény a föld, ahogy kapálom. Vírus, aztán a -7 kajszivirágzáskor, most meg még a szárazság is, ez már kezd elég durva lenni. Előre rettegek a forróságban való bicajozástól, amitől szabályosan rosszul szoktam lenni és úgy kinyúlok délutánra mint a béka az aszfalton. S jaj, mi lesz azokban a védőgúnyákban szegény orvosokkal, nővérekkel, mentősökkel. :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tegnap az én tv-ben épp a jelenlegi helyzetben is helytállókról volt egy riport.Akinek dolgozni KELL, vírus ide, meg oda. Akik nélkül megáll az élet.
      Meg vannak becsülve ? kérdem én. És aki azt mondja, hogy "igen" - az nem mond igazat. Szerintem valahol a kezdetek kezdetén romlott el az emberben valami - és ez nem hogy javult volna, hanem csak romlott. Nagyon sokszor gondolom, nem érdemeljük meg ezt a gyönyörű Földet. Nem vigyázunk rá - ne csodálkozzunk, ha intő jeleket küld.

      Törlés
    2. Nem érdemeljük meg, az biztos. Tisztelet a kivételnek, mert azért akad olyan is, csak kevés. :-(

      Törlés
    3. Igaz.De az összeshez képest szinte láthatatlanul kevés.

      Törlés
  3. http://titkokszigete.hu/a-2020-as-elorejelzesek-mar-most-elborzasztoak-a-pokol-nyara-var-rank-a-klimakutatok-szerint/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nagyon is hihetőnek tartom. A tendencia erre utal - és meggyőződésem, hogy alapos oka van ennek - a Föld tengely-mozgásán kívül is.
      https://aranyosfodorka.blogspot.com/2014/12/mikor-lesz-milyen-lesz.html
      azért ennek a régi bejegyzésnek az elolvasását is ajánlanám. (Mindjár be is másolom saját magam "linkjét ide a fenti szövegbe - mert érdemes ezt kétszer is elolvasni.

      Törlés
  4. Egy jövendő mondó kedves idős asszony nekem már tavaly ezt mondta, hogy 2020-ban iszonyatos szárazság elé nézünk. Sajnos, igaza lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még jó, hogy nem mondta tovább...mert ki tudja mi várható még ?

      Törlés