2020. április 27., hétfő

Még egy meglepetés

....magamnak, magamtól.....




EZ drávasztárai sós túrós rétes.....

(mind megettem...húdefinomvolt...)


14 megjegyzés:

  1. Váljon egészségedre! Hol a recept? Csak nyelek nagyokat:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, semmi különös. Ez egy normális túrós rétes (bolti réteslapból) csak nem cukor, hanem só van benne!

      Törlés
  2. A kedvencem. Szoktam ám én is túrós rétest sütni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki egyszer sósan - mert biztosan te is cukrosan eszed....

      Törlés
  3. Hmmmm, naggyon jól néz ki!:) De megkívántam! Nagyon csábító!;) Mitől drávasztárai?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert amíg oda nem kerültem, (1974 nagy drávai árvíz) sosem hallottam arról, hogy a túrós rétest lehet sósan is enni. Megboldogult kedves barátnőm sütött ilyent, és azonnal beleszerettem. A másik "csodája" az üstbenfőtt-szilvalekvárral és dióval megszórt rétes volt. Az is csodafinom !

      Törlés
  4. Ez jó ötlet!
    Holnap megyünk a havi nagybevásárlásra (na jó, 3 hete voltunk, de azóta még kis boltba se mentünk), felírom a réteslapot.
    Én a bureket nagyon szeretem (ha Szlovéniában kirándulunk, mindig keresek). Próbálkozom burek készítéssel házilag, gyakorlatilag amit én csinálok burek-gyanánt az is sós rétes.
    Zsuzsa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagy szégyen, én a Szlovénia-imádó, ilyent még sosem ettem. Na, majd utána-nézek. Meg kell ezt ismernek nekem is. Ha a szlovénok szeretik, akkor az csakis jó lehet :-)

      Törlés
  5. A burek balkán étel, én korábban Horvátországban ettem ilyet. Mikor Szlovéniában jártunk, gondoltam benézek a pékház, hátha náluk is van ilyen. És volt! Lendván 2 péknél is találtunk, Muraszombaton csak a Lidl-ben (másmilyen pékáruja van a Lild-nek Szlovéniában, mint itt). Tehát nem általános, hogy lenne minden péknél, és többféle töltelékkel árulják. Én - ha lehet - mindig sós, túrósat kérek.
    Zsuzsa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, hát ez túrós rétes magyarul :-) Kerestem recepteket, mert azt hittem valami különlegesség. Ilyent aztán tényleg nem nagy művészet készíteni, ki is fogom próbálni - de gyakorlatilag nem nagyon különbözhet az én sós túrós rétesemtől.

      Törlés
  6. Én az Európa pékségben tudok bureket venni Barcson vagy Kaposváron.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán van Pécsett is, hiszen itt is vannak Üzletei az EP-nek. De nem fogom boltira pazarolni a pénzt, ezt aztán nem nagy művészet elkészíteni.

      Törlés
  7. Még soha nem ettem sósan rétest, illetve ahogy olvastam a kommenteket, bureket én is kóstoltam Szlovéniában (finom!!!), akkor mégis :)

    Egészségedre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, jól is esett, mert régen sütöttem... De ha ízlett a burek, akkor érdemes esetleg ezt a rétest is kipróbálni.

      Törlés