2020. szeptember 11., péntek

A bőrt is lenyúzzák rólunk



 Rendszeresen ellenőrzöm a macskáim bundáját és - bár nem találok benne élősködőt - negyedévente  megveszem nekik a kullancs-és/bolhairtót. Ha hasznukra nincs, de nem is árt.
Ám van egy olyan érzésem, hogy le fogok erről (is) szokni. Mert tegnap állapítottam meg, hogy a macskák lassan többe kerülnek, mint a saját létfenntartásom.
Íme az új árak: 

(A nagyobb a leveses kanál, a kisebb a kávéskanál - a viszonyítás kedvéért... )


A kanalakat azért tettem a kis tubus mellé, hogy látsszon, mekkora adagról van szó... 





Ezek a macskaételek egy éve még 89.- (akciósan 79) Ft-ba kerültek. Most 129.- Ft egy db. 

Ja, és egy csendes este el fogok menni valami kukoricaföld közelébe és lopok 2-3 cső kukoricát. Mert szeretem. De 130-150.- Ft-ot nem vagyok hajlandó adni érte. (Ámbár az pont annyi, mint egy zacskó macska-eledel.... ) 
Egyszerűen kezdek eljutni az öregségnek arra a fokára, amikor csak azt hajtogatom: én ezt nem értem...de tényleg nem értem. 
A nyugdíjam felemeléséről viszont nem hallottam....







2 megjegyzés:

  1. Rettentően drága minden. Én egy négyes sima egyszerű hosszabbítót szerettem volna venni. Be is mentem a villamossági boltba ma délelőtt. Éppen volt is ez a fajta, kiírva, hogy 2010 Ft. A pénztárnál kérik a pénzt, és mondja, hogy 3650 Ft. lesz. Mivel mást nem vásároltam, megkérdeztem, ez, hogy lehet, mert nem ez van kiírva. Erre a válasz, felemeltük az árakat, csak még nem volt időnk javítani a címkéket. Ugye azt mindenki tudja, hogy ez teljességgel szabálytalan, NAV ellenőrök ezért keményen büntetnek, ha éppen egy ellenőrzés során ilyet tapasztaltak. Én viszont nem voltam hajlandó kifizetni a majdnem dupla árat, és panaszt emeltem: erre vigye el eredeti áron, elnézést, rosszul mondtam, ennek nem emelkedett az ára... Hát elvittem, de csak azért, mert nagyon kellett, és nem volt időm még öt helyre elmenni... Hát ilyen világot élünk, ahol tudják, átverik az embert, ha hagyjuk, hát én nem hagytam magam!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majdnem azt mondom: hihetetlen - de hát úgy látszik ma már minden lehetséges.És ebben az a szörnyű, hogy ha csak 500 Ft-tal lett volna drágább, észre se veszed, vagy nem szólsz. És többnyire ügyesen, apránként, inkább gyakran de kisebb összeggel emelik az árakat, hogy legyen időd "hozzászokni". Én egy rendszeresen szedett gyógyszeremnek írom már 3 éve az árát, több, mint 50 %-kal emelkedett ! Érdekes, a nyugdíjam meg valahogy nem ezt az arányt mutatja. Na de van választásod ? Nincs. És biztos vagyok, hogy lesz ez még rosszabb is.

      Törlés