2020. szeptember 5., szombat

32 éve ezen a napon...

Ami 32 éve ezen a napon történt, leírni is furcsa, néha már-már hihetetlen önmagam számára is, pedig minden évben „megünneplem”. 
Életem legcsodásabb, talán legboldogabb, de mindenképp legelégedettebb, legsikeresebb napja volt 1988.szeptember 5.
Tényleg ? Én ? Egyedül? Ott fenn ?
YESSSS !



(A film nézése közben annyira a kezemben éreztem a biztosító drótkötél kikoptatott selymességét, hogy az hihetetlen. Mikre emlékszik vissza az ember….) 



(Aki már látta ezt a képet, attól bocsánatot kérek. De mindig ezzel akarom "dokumentálni", - más bizonyítékom nem lévén - hogy én tényleg ott voltam.) 












12 megjegyzés:

  1. Gratulálok, nagyon merész és ügyes voltál!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, fiatal(abb) voltam - azt hiszem ez a lényeg...De egy életre-szóló emlék, az biztos. Amúgy sosem voltam "félős" - ha csak a barlangos "dolgaimra" gondolok, hát azt se csinálta volna végig mindenki...

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Ha lenne rá lehetőséged, ajánlom, látogass el Szlovéniába. Nem kell a hegyet megmásznod, a Triglav Nemzeti Park rengeteg szépséget rejteget. Egy csomóról olvashatsz is itt a blogban, a címke felhőben a "Szlovénia"-ra kattintva.

      Törlés
  3. Gratulálok: Nem semmi a teljesítmény. 34 éve.!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Bizony szükség volt akaratra és fizikai jól-létre - ami akkoriban meg is volt.
      (Csak zárójelben: a kommentek - mint látod, - csak jóváhagyásom után jelennek meg !)

      Törlés
  4. Ehhez csak gratulálni lehet! Évente pedig ünnepelni!
    Jut eszembe, akkor még Jogoszlávia volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, Jugoszlávia volt odautazásaim elején, de én 2010-ig pontosan tízszer jártam arra, s bevallom, a hegyeken nem nagyon látszott a "rendszerváltás".
      És bizony azóta minden évben, a szeptember 5 nekem olyan, vagy tán még több, mint a születésnapom - mert bizonyos értelemben a is volt. A második születésnapom....

      Törlés
  5. Szép teljesítmény. Ezért érdemes mindenkinek kihasználni a lehetőségeit, ameddig fizikai erőnléte engedi. Fiataloknak üzenet: "kezdjetek el élni, hogy később legyen mit mesélni..."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó kis mondás - és mennyire igaz. És nem is "csak" pénz kérdése, mert ha én meg tudtam valahogy szervezni (minimális igényekkel persze, DE autóval!) - akkor kis igyekezettel és kíváncsisággal, szinte bárki képes lehetne erre.

      Törlés
  6. Többedszerre is gratulálok, bizony, erre - is - büszke lehetsz! Biztos nem mászta meg ezt sok hölgy akkoriban! Azt hiszem nem volt "divat" sem a barlangászás, sem a hegymászás szingli nőknek. A mai fiatalok elég edzetlenek és valahogy más a gondolkodásuk is, mivel össze vannak nőve a géppel. Megértem az örömödet, a magányos ünneplést, a boldog pillanatok felelevenítését. Azt hiszem ez a legfontosabb, hogy ezek maradjanak meg idősödő korunkra!;) Ezek a szép emlékek adnak erőt a továbbiakhoz. Boldog szülinapot!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kedves szavakat.Igen, én úgy gondolom, nagyon fontos az ember életének szép izgalmas, emlékezetes perceit alaposan megőrizni, mert olyan jó ezekre visszagondolni. Tényleg erőt, bátorítást reményt adnak, még a rossz napokon is.

      Törlés