2021. augusztus 30., hétfő

Elegem van !

HA NINCS OKOSTELEFONOD, NEM VAGY EMBER! PUSZTULJ A VILÁGBÓL !!!

Ez az üzenet vág pofon naponta több alkalommal, a legváratlanabb helyszíneken és szituációkban.
Most kaptam értesítést az EON-tól, hogy a gázóra leolvasás tervezett időpontja: 2021.09.09 +/- 3 nap vagyis szept. 6-tól 12-ig reggeltől estig üljek itthon és várjam a leolvasót, mert valamikor jönni fog... Pompás - semmi dolgom, csak rájuk várni !

NINCS okostelefonom. Nem is lesz. Tehát nem tudok képet készíteni. De miféle diszkrimináció ez ? Kiskunbürgözdön a Náncsi néninek van ? És ebben a rohadék országban tényleg mindenkinek van okostelefonja ? Csak én lennék az egyetlen, akinek nincs ? És akkor én büntibe vagyok és üljek itthon 6 napot.És ha dolgozni kell mennem ?

Mert még ez is olvasható a kedves meglepetés levélben:
"Az éves leolvasást a telefonos vagy személyes ügyfélszolgálatunkra történő diktálás nem váltja ki."
Tehát nem lehet bemondani az óraállást. Jó, persze hiszen alapból feltételezik, hogy egy mocskos hazug disznó vagyok, és át akarom verni a céget.

Na de 36 éve élek itt - még sosem volt gond az óraleolvasással, mindig jött a leolvasó, meg tudta nézni, utóbb már le tudta fotózni és jött a számla. Akkor most ez miért nem működik ?
Hát én szeretnék innen elköltözni valami lakatlan szigetre, igaz, ott nem lenne gáz, de ilyen barom intézkedések sem.




6 megjegyzés:

  1. Nekem sincs okostelefonom és nagyon valószínű, hogy nem is lesz. Ez kezd olyan lenni, mint anno az internet. Hirdetésekben elmondtak valamit, aztán azt javasolták, hogy nézzük meg a weboldalt, ott bővebb tájékoztatást kapunk. Én akkor éltem át azt, amit most Te. Akkor még nem volt internetem és úgy éreztem, hogy ez diszkrimináció. Végül beletörődtem és bevezettettük az internetet a lakásba. Rákényszerítik az embert, hogy ilyen kütyüket vegyen.
    Az autó is ilyen, azt szintén nem tudják elképzelni, hogy valakinek nincs. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég sokszor botlok mostanában olyasmibe, ami nekem új, egy fiatalnak meg a lehető legtermészetesebb. O.K. ránk már túl sok szükség nincs (leszámítva, amikor a fiatalok bulizni akarnak és jó, hogy van egy nagyi, vagy olyasmit kell intézni, ami időigényes és nekik sok mindenük van, de idejük, hát az nincs...) Ám nem az újdonságokkal van bajom, hanem azzal, hogy mindenkire rá akarnak kényszeríteni olyasmit, amit nem biztos, hogy mindenki akar(na). Mi ez ha nem terror ?

      Törlés
  2. Készitsél fotót a fotoapparáttal és küld el az é-mail cimükre. Elötte megkérdezném telefonon hogy ez megy-e.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még tegnap éjjel - dühös keresgélés közben - megnéztem az Eon weblapját. Ott írják, hogy telefonos képet is elfogadnak. O.K. Azzal fogok képet készíteni, de változatlanul fennáll a kérdésem, hogy Kiskunbürgözdön a Náncsi néninek tényleg 6 napig otthon kell ülnie az óraleolvasó miatt ???

      Törlés
  3. Nekem sincs okostelefonom. Gyermekeim nyúznak érte, hogy legyen. Munkahelyemen 20 évig számítógép előtt dolgoztam, elég volt. Laptopot bekapcsolom, ha szükséges.Nagyon szeretek kirándulni, akkor használom a fényképezőgépet. És sokszor nem is kattingatok, az agyamban tárolom a sok néznivalót. Figyelem az utastársaimat, az út nagy részét "sepregetéssel" töltik, lemaradnak érdekes dolgokról. Nem vagyok maradi,vannak modern dolgaim, a telefonomat telefonálni használom. Vakon járnak a népek a világban az okos miatt. Egyébként a múlt héten volt a villanyóra leolvasó.Időben jött és okos telefon nélkül is megtalált minket.Hozzád is eljut időben.Üdvözöllek Margó mama

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az együtt-érző soraidat !Annyira felbosszantott tegnap ez a dolog, hogy még késő este is azon morfondíroztam, hogy miképp is lehet ez, tényleg jogszerű és igazságos-e ez ? Ám miképp fentebb írtam, végül-is a weblapon kiderült, hogy fényképezni is lehet. Hát igen akinek van fényképezőgépe...
      No mindegy, mára lecsillapodtam, kell az erő, megpróbálom kiküzdeni, hogy a 4 hónapja vásárolt porszívómat visszavegyék. Majd beszámolok erről a sztoriról is. Csupa kaland az életem....

      Törlés