2021. augusztus 11., szerda

Mindennek az a mocskos pénz az oka (többnyire)

Olvasom ezt:

https://index.hu/fomo/2021/08/08/macskak-nemzetkozi-napja-maved-kobor-allat-mentes/

És azonnal hozzáteszem, egy "sima" ivartalanítás lánymacskánál 25, fiúnál 15 ezer.

Az más kérdés, hogy én inkább zsíros-kenyéren élek és döbbenetbe ejtem az ismerőseimet, mert elmondom, hogy én még nem ettem áfonyát... De nekem a macskáim ivartalanítva voltak és lesznek.

Most nem tudom még, hogy 50 ezer, 30 ezer vagy 40 ezer kiadásom lesz pár hónapon belül - de eldöntött tény, Zizi és Pisze se fog szaporodni... (Lány műtét:25 ezer, fiú: 15 ezer.) 

Én tudom, hogy "Felelősséggel tartozom a rózsámért"...

Néhány a legújabb képek közül: 

Lehet, hogy írni-olvasni és gépezni is megtanulnak...

...bár fárasztó az irodai munka...

Játszani és aludni  mindennel és mindenhol lehet...


Haggyá má !

Elalvás előtt  mancs-ápolás....




Aztán csak szundi és szundi a következő játékidőig


12 megjegyzés:

  1. Vedd fel a kapcsolatot Dr. Jerzy Kallinowski-val Szentdénesen, ő biztos sokkal plcsóbban (és jól) műt, legfeljebb egy kicsit utazol érte... http://www.kalinowski.hu/?fbclid=IwAR1ibnooW7PpTFcKFzAnHYvgBY3VwR_qgwDwBIyCsdzpkBz3hnWJZFeyA4o

    VálaszTörlés
  2. Mint egy képregény aranyosak, a piszkos anyagiakról inkább ne is beszéljünk:) Hozzad a képregényed folytatását inkább!

    VálaszTörlés
  3. F. Kata szerint ő is olcsóbb, és Pécsett van! http://allatorvos-pecs.hu/ Kint van az árlista is!
    Kandúr ivartalanítás: 10 000.-
    Nőstény macska ivartalanítás: 16 000.-

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyszerű, ez még közelebb van. Hozzá fogunk menni. Köszönöm ezt is.

      Törlés
  4. Én meg úgy tudom, hogy van valami lehetőség arra, hogy a mentett cicákat ingyen műtsék. Persze, ha mentettek. Nekünk is így sikerült kb. tizenéve, de már nem emlékszem az eljárásra, mi volt az útja.:( Esetleg telefonon érdeklődj állatorvosnál!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, megpróbálom ezt is megérdeklődni, de a fentebb írt 10-16 ezer már elfogadhatóbb, mint az első variáció.Csak azt nem értem, hogy miképp lehet ilyen óriási különbség ugyanannak a műtétnek az ára között...Szemérmetlenül kihasználják (persze ember-gyógyászatban is) a kényszer-helyzetet. És sajnos ez, az oka a töménytelen macska-szaporulatnak. Kevesen vannak olyanok, akik ennyit áldoznak az állatukra....De mondhatom azt is, hogy kevesen vannak akik ennyit TUDNAK áldozni az állatukra - pláne, ha figyelembe veszem az épp ma is megjelent eszméletlen áremelkedésre figyelmeztető híreket....

      Törlés
  5. Itt nézhetsz utána a szponzorált ivartalanításnak https://www.nyista.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Gondolkodom a dolgon. Lehet, hogy "beszervezem" azt a cicát harmadiknak, akit eredetileg be akartam volna fogadni, de a hülye szomszéd azt mondta az övé....Pedig naponta 3-szor nálam eszik.. ( macska, nem a szomszéd.) És lánycica.És őt soha az életben nem fogják ivartalaníttatni, és félévente szül majd kiscicákat. Az első "adag" már megérkezett. Meg se kérdezem, mit fog majd csinálni ezekkel a kiscicákkal. Jó vicc lesz, ha ezek is ide hozzám jönnek majd enni, az anyjukkal. A mama mellesleg a tesóját már szintén ide hozta.
      (Nem vagyok ám én teljesen normális :-)

      Törlés
  6. Szia, én a takarékoskonyha blogról tévedtem Hozzád, jaj, hogy ezek a kiscicák milyen gyönyörűek, meg kell zabálni őket. Nagyon aranyos vagy velük, boldog környezetben élnek, biztonságban, nagyon jó dolguk van.
    :-)
    Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ági, örök, hogy benéztél és tetszenek a picikéim... Nagyon örülök, hogy mellettük döntöttem. Ha nem ezt teszem, most egyedül sírdogálnék, őket meg tán megette volna az orfűi róka....

      Törlés